Κοριτσάκι δέχτηκε επίθεση από... αετό
Πηγή: Youtube/Момент нападения беркутом на 8-летнюю девочку на Иссык-Куле

Φεστιβάλ στο Κιργιστάν παραλίγο να εξελιχθεί σε… τραγωδία, όταν ένα μικρό κορίτσι δέχθηκε επίθεση από αετό. Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται το παιδί να εμφανίζεται ξαφνικά στο πεδίο όπου πετάει ένας χρυσαετός κι αυτός αντί να πάει προς τον εκπαιδευτή του, επιτίθεται στο κορίτσι.

Οι εκπαιδευτές που συμμετείχαν στο φεστιβάλ σπεύδουν να βοηθήσουν και να απελευθερώσουν το οκτάχρονο παιδί από τα νύχια του πτηνού, ο οποίος το είχε ρίξει στο έδαφος και το κρατούσε εκεί. Λίγα λεπτά αργότερα, κατάφεραν και το έσωσαν.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε βαθιές γρατσουνιές στην πλάτη του.

«Εκπαιδεύω αυτό το πουλί 15 χρόνια. Έχουμε κερδίσει μετάλλιο σε αγώνες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιτέθηκε σε άνθρωπο», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του αετού.

Και πρόσθεσε: «Το πουλί πετούσε από την άλλη πλευρά του πεδίου προς τα εμένα. Υποτίθεται ότι θα ερχόταν να καθίσει στο χέρι μου. Ωστόσο, όταν γίνεται αυτή η διαδικασία, δεν πρέπει να υπάρχουν μη εξουσιοδοτημένοι άνθρωποι στο σημείο. Όλοι όσοι παρευρίσκονταν είχαν ενημερωθεί να παραμείνουν στην ασφαλή περιοχή».

«Όταν ο αετός πετούσε παρατήρησε το κορίτσι να περπατάει, πιθανώς σκέφτηκε ότι τον καλεί. Στη συνέχεια πέταξε προς την πλευρά του. Τα νύχια του είναι πολύ αιχμηρά, έριξε το παιδί κάτω και γρατζούνισε το κεφάλι και την πλάτη του. Αν ο αετός ήθελε να το σκοτώσει, θα το έκανε εύκολα. Ακόμα και ένας ενήλικας δεν θα μπορούσε να αντισταθεί. Σε αυτή την περίπτωση το πουλί απλά ήθελε να καθίσει πάνω στο κορίτσι».

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!