Γάζα: Νεκροί από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή μία έγκυος 9 μηνών και η 18 μηνών κόρη της
Πηγή: REUTERS/Stringer

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στην κοινότητα Ντάιρ αλ Μπάλα, έπληξε σπίτι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια γυναίκα 23 ετών, εννιά μηνών έγκυος, και η μικρή της κόρη, 18 μηνών, ενώ ο πατέρας τραυματίστηκε, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

Νωρίτερα ένα μέλος του ένοπλου βραχίονα της Χαμάς, 30 ετών, σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στοχοθετήθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατο του μαχητή. Πρόσθεσε πως άλλοι οκτώ άμαχοι τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεκάδες ρουκέτες κατά του Ισραήλ

Μέλη της Χαμάς εκτόξευσαν την Τετάρτη (8/8) δεκάδες ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ και οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές στις οποίες σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος, ανέφεραν ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

«Περίπου 70 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την ισραηλινή επικράτεια έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Οι περισσότερες από αυτές τις ρουκέτες έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές, ενώ 11 αναχαιτίστηκαν από συστοιχίες της ισραηλινής αντιπυραυλικής άμυνας, διευκρίνισε ο στρατός.

Όμως δύο από τις ρουκέτες αυτές έπεσαν στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, διευκρίνισαν η ισραηλινή αστυνομία και ο στρατός.

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε πολλές ισραηλινές κοινότητες και πόλεις κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου οι κάτοικοι να σπεύσουν στα καταφύγια, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Σε προηγούμενο ανακοινωθέν του, ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε ότι η αεροπορία ανταπέδωσε στις εκτοξεύσεις ρουκετών στοχοθετώντας «τρομοκρατικές εγκαταστάσεις» του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, το οποίο κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Ανέλαβε την ευθύνη η Χαμάς

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές εναντίον του Ισραήλ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της πως η παλαιστινιακή «αντίσταση» εκτόξευσε μεγάλο αριθμό ρουκετών εναντίον «θέσεων του εχθρού γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας».

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, γνωστοποίησαν οι υπηρεσίες Υγείας της Γάζας.

Η Χαμάς ανέφερε πως ο Παλαιστίνιος ονομαζόταν Αλί Γαντούρ και ανήκε στον ένοπλο βραχίονα του κινήματος.

Στη Σντερότ ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά από τα θραύσματα μιας ρουκέτας, ενώ πολλοί άλλοι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με νευρικό κλονισμό, ανέφεραν οι ισραηλινές υπηρεσίες υγείας.

Ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα που εικόνιζαν ένα σπίτι και αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές από τις ρουκέτες που έπεσαν στη Σντερότ.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης