Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο - Συνελήφθη ένα άτομο
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι και μαίνονταν για σχεδόν τέσσερις ώρες στην Ιερά Μονή Κύκκου.
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και απείλησε κατοικίες της κοινότητας Μηλικουρίου, κοντά στην οποία ξέσπασε η πυρκαγιά.
Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου δήλωσε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η φωτιά έχει περικυκλωθεί από ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης και καταβάλλονται προσπάθειες για να σβήσουν και οι τελευταίες εστίες, αν είναι δυνατό πριν από το βράδυ.
Ο κ. Αλεξάνδρου δήλωσε ότι για την πυρκαγιά ευθύνεται ο ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας στο Μηλικούρι, ο οποίος άναψε κάρβουνα σε ανοικτό χώρο για ψήσιμο.
Ο ύποπτος συνελήφθη και θα παρουσιασθεί αύριο, Πέμπτη, ενώπιον δικαστηρίου.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιτόπου έσπευσαν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, με τη συνδρομή επτά πτητικών μέσων, ενώ χρειάστηκε και η ανάκληση προσωπικού.
Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε ότι η έγκαιρη επέμβαση ισχυρών δυνάμεων πυρόσβεσης απέτρεψε σοβαρό κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής του δάσους στο κέντρο της δασωμένης περιοχής της Κύπρου.
Τι πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2027
01:00
Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες: Βήμα - Βήμα η διαδικασία
00:30
Τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία: Νεκρή 29χρονη οδηγός μετά από ανατροπή οχήματος
23:59
Ηράκλειο: Παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση δοκαριού σε κατασκήνωση
23:49