ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικός ο απολογισμός των μουσώνων στην Ινδία

Τραγικός ο απολογισμός των μουσώνων στην Ινδία
REUTERS/Erik De Castro

Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους φέτος στην ινδική υποήπειρο από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τους μουσώνες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που συγκέντρωσε το AFP.

Η Ινδία και οι 1,25 δισεκατομμύριο κάτοικοί της είναι εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο, καθώς σε αυτήν τη χώρα έχουν καταμετρηθεί περισσότεροι από 1.000 νεκροί σε πέντε κρατίδια.

Οι πλημμύρες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο κρατίδιο της Κεράλα, στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας, και προκάλεσαν τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Πέρυσι από τους μουσώνες είχαν χάσει τη ζωή τους 667 άνθρωποι στην Ινδία.

Την ίδια ώρα στο Νεπάλ καταγράφηκαν 87 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και οκτώ παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση σε ένα απομονωμένο χωριό.

Στον Ινδικό Ωκεανό οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν τον θάνατο 24 ανθρώπων και άφησαν χωρίς στέγη 175.000 ανθρώπους στην Σρι Λάνκα. Ο απολογισμός αυτός είναι σαφώς μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, που είχαν χάσει τη ζωή τους 224 άνθρωποι στη χώρα.

Για να αποφευχθεί και φέτος ένας τόσο υψηλός απολογισμός, οι αρχές είχαν διοργανώσει την προληπτική απομάκρυνση από τα σπίτια τους 750.000 ανθρώπων που κατοικούν σε επικίνδυνες ζώνες.

Τέλος στο Μπανγκλαντές, τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν φέτος τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τους μουσώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ