ΚΟΣΜΟΣ

«Καθίστε αλλιώς θα σας σκοτώσω»: Τι κατέθεσε ένα από τα παιδιά που απήχθησαν στην Κύπρο

«Καθίστε αλλιώς θα σας σκοτώσω»: Τι κατέθεσε ένα από τα παιδιά που απήχθησαν στην Κύπρο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο 35χρονος συλληφθείς για την απαγωγή των δύο παιδιών στην Κύπρο θα παρουσιαστεί σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία ενός εκ των αγοριών στην αστυνομία, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατέθεσε πως ο δράστης τους έβαλε με τη βία στο όχημά του απειλώντας τους πως θα τους σκοτώσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, το ένα από τα 10χρονα παιδιά εξιστόρησε στην αστυνομία το πώς απήχθησαν από τον άγνωστό τους άντρα.

Όπως είπε, τους προσέγγισε λέγοντάς τους πως είναι νέος δάσκαλος Γεωγραφίας και τους είπε να τον ακολουθήσουν. Αφού τους έλαβε με το ζόρι στο όχημά τους τους απείλησε: «Καθίστε αλλιώς θα σας σκοτώσω».

Όταν έγινε αντιληπτή η απουσία των παιδιών σήμανε συναγερμός στις Αρχές της χώρας, που κατάφεραν να εντοπίσουν τα παιδιά και να συλλάβουν τον 35χρονο εντός περίπου 8 ωρών.

Γιατί αποκλείεται το σενάριο της απαγωγής για λύτρα

Ο 35χρονος δράστης είναι από τη Λευκωσία, διέμενε στη Λάρνακα και είναι προγραμματιστής ιστοσελίδων. Στο διαμέρισμα του, όπου εντοπίστηκαν τα παιδιά και ο δράστης ανακρινόταν πολλές ώρες μετά τη σύλληψη, ομολόγησε την απαγωγή και επέμενε να λέει ότι το έκανε για να ζητήσει λύτρα.

Ωστόσο, δεν έγινε πιστευτός από τους ανακριτές, οι οποίοι επί ώρες εξέταζαν τα προσωπικά του αντικείμενα στο διαμέρισμα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κ.λπ. αναζητώντας απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής.

Οι ενδείξεις, που έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους οι ανακριτές αποκλείουν το σενάριο ο δράστης να ενήργησε με σκοπό τα λύτρα, καθώς δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους γονείς από τη στιγμή της απαγωγής, έως και οκτώ ώρες μετά που εντοπίστηκε από την αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο εμπλοκής και δεύτερου προσώπου στην υπόθεση.

Καλά στην υγεία τους τα παιδιά

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, τα δύο αγόρια βρέθηκαν σοκαρισμένα και αφυδατωμένα, όμως, δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί νάρκωσής τους, που είχαν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για προληπτικούς λόγους, όμως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας είναι καλά στην υγεία τους.

Ο ρόλος «κλειδί» του πληροφοριοδότη

Στην εξιχνίαση της υπόθεση έπαιξε σημαντικό ρόλο ένας πληροφοριοδότης, που ενημέρωσε την αστυνομία για τις ύποπτες κινήσεις του 35χρονου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πληροφοριοδότης είδε τον συλληφθέντα να αλλάζει τις πινακίδες του οχήματος που χρησιμοποίησε για την απαγωγή, ενώ τον είδε να φορά και έναν μπερέ με τον οποίο πήγε για να απαγάγει τα δύο παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ