Σε δίκη ο Σαρκοζί για οικονομικές ατασθαλίες στις εκλογές του 2012
Το Εφετείο του Παρισιού επιβεβαίωσε την παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί στην υπόθεση Bygmalion για «παράνομη χρηματοδότηση» της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012.
Η υπόθεση «Bygmalion» αφορά το ταμείο του κόμματος της γαλλικής Δεξιάς.
Η έρευνα είχε φέρει στο φως πλασματικά τιμολόγια που εκδόθηκαν με σκοπό να συγκαλυφθεί η υπέρβαση κατά 18,5 δισεκατομμύρια ευρώ του ορίου των επιτρεπόμενων προεκλογικών δαπανών,που είχε οριστεί στα 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημόσιων σχέσεων Bygmalion φέρεται να χρέωσε 18,5 εκατομμύρια ευρώ στο κεντροδεξιό κόμμα του Σαρκοζί αντί να τα χρεώσει στην προεκλογική του εκστρατεία.
Στελέχη της Bygmalion έχουν παραδεχτεί τις παρατυπίες. Ο ίδιος πάντως έχει επανειλημμένως αρνηθεί ότι είχε γνώση της αδήλωτης δαπάνης.
Ο Σαρκοζί ηττήθηκε από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ όταν διεκδίκησε την επανεκλογή του το 2012. Από τότε αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνών για διαφθορά, απάτη, ευνοιοκρατία και παρατυπίες στη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών του.
Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος πάντως μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης στο Ακυρωτικό Δικαστήριο.
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε τοπική επιχείρηση στα Χανιά – Δύο συλλήψεις
20:25
Χρυσοχοΐδης: Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας
20:13
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Πατήσια - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
20:04
Κατέρρευσε πάτωμα διαμερίσματος στο κέντρο του Παρισιού - 19 τραυματίες, ο ένας σοβαρά (vids)
20:02