Σαλβίνι: Διάλογο με τη Ρωσία, όχι κυρώσεις
Πηγή: REUTERS/Max Rossi

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έκανε έκκληση σήμερα προς τη διεθνή κοινότητα για διάλογο με τη Ρωσία, καταδικάζοντας για άλλη μία φορά τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

«Εν έτει 2018 οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται γύρω από ένα τραπέζι, ενώ κοιτάζει ο ένας τον άλλον στα μάτια, με την υπογραφή μιας συμφωνίας και όχι να μιλάμε για οικονομικές κυρώσεις, για άρματα και για στρατιώτες στα σύνορα. Δεν το χρειαζόμαστε αυτό» είπε ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, σε ομιλία του σε ένα φόρουμ στη Βερόνα.

Ο Σαλβίνι επισκέφθηκε τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα και έχει ήδη καταγγείλει τον «παραλογισμό» των δυτικών κυρώσεων. «Είμαι πεπεισμένος ότι οι κυρώσεις είναι μια οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανοησία» είπε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε επισκέφθηκε και αυτός τη Ρωσία στις αρχές της εβδομάδας και ζήτησε την επανένταξη της χώρας στην G7, απ' όπου είχε αποκλειστεί με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει στη Ρωσία κυρώσεις από το 2014 εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Οι κυρώσεις ανανεώνονται κατά διαστήματα από τα μέλη της ΕΕ, ενώ μετά την τελευταία ανανέωση του εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τον Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης