ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Τον Σαλβίνι θέλει να δει ο μαφιόζος που κρατά ομήρους σε ταχυδρομείο

Ιταλία: Τον Σαλβίνι θέλει να δει ο μαφιόζος που κρατά ομήρους σε ταχυδρομείο
EPA/VINCE PAOLO GERACE/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέσσερις ταχυδρομικούς υπαλλήλους συνεχίζει να κρατά ομήρους ο μαφιόζος Φραντσέσκο Αμάτο, ο οποίος εισέβαλε το πρωί σε γραφείο των ιταλικών ταχυδρομείων στην πόλη Ρέτζιο Εμίλια της βόρειας Ιταλίας.

Παράλληλα έκανε γνωστό στους διαπραγματευτές των καραμπνιέρων ότι θέλει να μιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Όπως διέρρευσε, ο Αμάτο είπε πριν από λίγο στους διαπραγματευτές των καραμπινιέρων ότι «θέλει να πληροφορήσει τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για την ριζοσπαστικοποίηση ισλαμιστών εξτρεμιστών, μέσα στις ιταλικές φυλακές».

Πρόκειται για δηλώσεις που είχε κάνει και κατά την διάρκεια της δίκης σε βάρος του (όπως και άλλων μαφιόζων της Καλαβρίας), με την οποία αποδείχθηκε ότι το οργανωμένο έγκλημα της Κάτω Ιταλίας έχει παρεισδύσει, με καθοριστικό τρόπο, στον οικονομικό ιστό των πλούσιων περιφερειών του ιταλικού Βορρά.

Ο Αμάτο, ο οποίος φέρει μαχαίρι, αρχικά απελευθέρωσε τους πελάτες του ταχυδρομείου και στην συνέχεια μια ταμία, η οποία αισθάνθηκε άσχημα.

Ο Φραντσέσκο Αμάτο είναι 55 ετών, μέλος της μαφίας της Καλαβρίας Ντράγκετα και πριν από λίγες ημέρες καταδικάσθηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για μαφιόζικη δράση. Κατάφερε, όμως, να διαφύγει, προσωρινά της σύλληψης και να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο ζούσε.

Οι υπεύθυνοι των καραμπινιέρων ελπίζουν να τον πείσουν να παραδοθεί, αλλά στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί και ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων για να επέμβουν, αν κριθεί αναγκαίο, με ειδική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ