ΚΟΣΜΟΣ

Αίσιο τέλος στην ομηρία στην Ιταλία: Παραδόθηκε ο μαφιόζος, σώοι οι όμηροι

Αίσιο τέλος στην ομηρία στην Ιταλία: Παραδόθηκε ο μαφιόζος, σώοι οι όμηροι
EPA/ELISABETTA BARACCHI

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία των εργαζομένων σε υποκατάστημα των Poste Italiane, των Ιταλικών Ταχυδρομείων, καθώς οι καραμπινιέροι συνέλαβαν τον μαφιόζο Φραντσέσκο Αμάτο, ο οποίος παραδόθηκε μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση.

Οι διαπραγματευτές επέμειναν στο ότι οι υπάλληλοι δεν είχαν καμία ευθύνη για την καταδίκη του Αμάτο σε δεκαεννέα χρόνια φυλάκισης για μαφιόζικη δράση, και ότι έπρεπε να τους αφήσει ελεύθερους.

Μιλώντας με τους καραμπινιέρους επέμεινε ότι θεωρεί άδικη την καταδίκη του.

Οι όμηροι, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα, ο Αμάτο είπε στους διαπραγματευτές των καραμπινιέρων ότι «θέλει να πληροφορήσει τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι για την ριζοσπαστικοποίηση ισλαμιστών εξτρεμιστών, μέσα στις ιταλικές φυλακές».

Πρόκειται για δηλώσεις που είχε κάνει και κατά την διάρκεια της δίκης σε βάρος του (όπως και άλλων μαφιόζων της Καλαβρίας), με την οποία αποδείχθηκε ότι το οργανωμένο έγκλημα της Κάτω Ιταλίας έχει παρεισδύσει, με καθοριστικό τρόπο, στον οικονομικό ιστό των πλούσιων περιφερειών του ιταλικού Βορρά.

Ο Φραντσέσκο Αμάτο είναι 55 ετών, μέλος της μαφίας της Καλαβρίας Ντράγκετα και πριν από λίγες ημέρες καταδικάσθηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης.

Κατάφερε, όμως, να διαφύγει, προσωρινά της σύλληψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ