ΚΟΣΜΟΣ

Ντομπρόβσκις: Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ιταλίας

Ντομπρόβσκις: Η Κομισιόν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ιταλίας
EPA/PATRICK SEEGER

Μετά τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί περί πιθανών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ιταλία, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων για υπερβολικό χρέος σε βάρος της Ρώμης

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων για υπερβολικό χρέος σε βάρος της Ιταλίας και για τον λόγο αυτό ετοιμάζει και τη σχετική έκθεση για το χρέος», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις.

Παράλληλα τόνισε ότι «τα περασμένα χρόνια δεν ενεργοποιήθηκε η διαδικασία, διότι η Ιταλία είχε ουσιαστικά ευθυγραμμιστεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας». «Αν δεν αλλάξει όμως το κείμενο οικονομικού προγραμματισμού της ιταλικής κυβέρνησης, φέτος η Κομισιόν θα πρέπει να αναθεωρήσει τα συμπεράσματά της», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι οι αλλαγές που αναμένονται, σε ό,τι αφορά τον ιταλικό προϋπολογισμό, «θα πρέπει να είναι «σημαντικές», διότι «η μέχρι τώρα απόκλιση είναι ευρεία».

Σημειώνεται πως οι Βρυξέλλες θεωρούν ότι το ιταλικό σχέδιο προϋπολογισμού παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και πρέπει να αναθεωρηθεί έως τις 13 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ