ΚΟΣΜΟΣ

«Ασφυκτιώ, βγάλτε τη σακούλα από το κεφάλι μου»: Τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι

«Ασφυκτιώ, βγάλτε τη σακούλα από το κεφάλι μου»: Τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι
REUTERS/Osman Orsal

«Ασφυκτιώ… Βγάλτε τη σακούλα από το κεφάλι μου. Είμαι κλειστοφοβικός»: το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα τελευταία λόγια του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτό προκύπτει από τα ηχητικά ντοκουμέντα μέσα από το προξενείο από τη στιγμή της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής των ερευνών της εφημερίδας Turkish Daily Sabah, ο οποίος μίλησε στο Al Jazeera.

Σύμφωνα με τον Nazif Karaman, ο Κασόγκι πέθανε από ασφυξία, ενώ του είχαν βάλει μία πλαστική σακούλα στο κεφάλι. Η δολοφονία κράτησε περίπου επτά λεπτά, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε το Σάββατο την ύπαρξη ηχητικών ντοκουμέντων, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι ηχογραφήσεις έχουν δοθεί από τον ίδιο στο Ριάντ, την Ουάσινγκτον το Παρίσι, τη Βρετανία και τη Γερμανία.

Όπως είπε, η Σαουδική Αραβία γνωρίζει ότι ο δολοφόνος του Κασόγκι βρίσκεται ανάμεσα σε μια ομάδα 15 ανθρώπων που πέταξαν στην Κωνσταντινούπολη μερικές ώρες πριν από τη δολοφονία στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Karaman αποκάλυψε ακόμα ότι η σαουδαραβική συνοδεία κάλυψε το πάτωμα με πλαστικές σακούλες προτού διαμελίσει το πτώμα του Κασόγκι, μία διαδικασία που κράτησε 15 λεπτά με επικεφαλής τον Salah al-Tubaigy, επικεφαλής του Σαουδαραβικού Επιστημονικού Συμβουλίου Ιατροδικαστικής.

Οι τουρκικές Αρχές πρόκειται να τερματίσουν την έρευνα για την ανεύρεση της σορού του Κασόγκι, θα συνεχιστεί, ωστόσο, η έρευνα για τη δολοφονία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι τουρκικές Αρχές φέρονται να ανίχνευσαν ίχνη υδροχλωρικού οξέος στον πάτο του πηγαδιού που βρίσκεται στην κατοικία του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, Mohammad al-Otaibi.

Οι Αρχές στη Σαουδική Αραβία έχουν συλλάβει 18 ανθρώπους ως μέρος της έρευνας, εκ των οποίων οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι. Η Άγκυρα από την πλευρά της, ζητά την έκδοση των δραστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ