ΚΟΣΜΟΣ

Ένοχος για έξι ανθρωποκτονίες ο Ελληνοαυστραλός που έσπειρε τον θάνατο στη Μελβούρνη

Ένοχος για έξι ανθρωποκτονίες ο Ελληνοαυστραλός που έσπειρε τον θάνατο στη Μελβούρνη
AAP/Luke Costin/via REUTERS

Σε μια από τις πιο θανατηφόρες μαζικές δολοφονίες στην ιστορία της Μελβούρνης, ο 28χρονος Δημήτρης Γκαργκάτσουλας είχε σκοτώσει με το αυτοκίνητό του 6 ανθρώπους και είχε τραυματίσει 27.

Σήμερα, στο ανώτατο δικαστήριο της Μελβούρνης, οι ένορκοι -σε μια συνεδρίαση που διήρκησε λιγότερο από μια ώρα- τον βρήκαν ένοχο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνοαυστραλός Γκαργκάτσουλας, είχε οδηγήσει το αυτοκίνητό του πάνω σε δεκάδες πεζούς, σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Μελβούρνης, τον Ιανουάριο του 2017. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν ένα βρέφος κι ένα 10χρονο κορίτσι.

Η Αστυνομία είχε ξεκαθαρίσει εξ' αρχής ότι το περιστατικό δεν συνδεόταν με την τρομοκρατία και είχε αναφέρει ότι ο οδηγός είχε «εγκληματικό παρελθόν», το οποίο περιελάμβανε κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία ενώ είχε καταγραφεί ότι είχε βιώσει παραισθήσεις λόγω χρήσης ναρκωτικών.

Όπως σημειώνει το Reuters, η επίθεση του Ελληνοαυστραλού είχε σημειωθεί μόλις ένα τετράγωνο από το σημείο που την περασμένη εβδομάδα ένας Σομαλός έβαλε φωτιά σε ένα αυτοκίνητο γεμάτο φιάλες αερίου και μαχαίρωσε έναν άνθρωπο, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί και αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ