ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικό βίντεο: Σκυλιά και ένα ελάφι πέφτουν από γκρεμό κατά τη διάρκεια κυνηγιού

Σοκαριστικό βίντεο: Σκυλιά και ένα ελάφι πέφτουν από γκρεμό κατά τη διάρκεια κυνηγιού
Capture/YouTube/Mientras Tanto En Youtube

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην Ισπανία μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει αρκετά σκυλιά και ένα ελάφι να πέφτουν σε γκρεμό κατά τη διάρκεια κυνηγιού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Χερερουέλα, στη δυτική επαρχία Κάθερες. Κυνηγός άφησε ελεύθερα δεκάδες σκυλιά να κυνηγήσουν το ελάφι, όμως, η πάλη τους είχε τραγική κατάληξη.

«Τρέξε, πέφτουν τα σκυλιά», ακούγεται να φωνάζει ένας άντρας, καλώντας τον κυνηγό να τρέξει για να σώσει τα ζώα του. Τα σκυλιά έχουν αρπάξει το ελάφι και προσπαθούν να μην πέσουν στον γκρεμό, όμως ο κυνηγός δεν εμφανίζεται.

«Έχουν πέσει τρία σκυλιά, τρέξε», ακούγεται να λέει ο ίδιος άντρας όταν εμφανίζεται ο κυνηγός, ο οποίος επιχειρεί να «αποτελειώσει» το ελάφι, μαχαιρώνοντάς το.

Τα σκυλιά συνεχίζουν, όμως, να πέφτουν στον γκρεμό και την ίδια πορεία ακολουθεί και το ελάφι.

Εκπρόσωπος Τύπου της Ισπανικής Βασιλικής Ομοσπονδίας Κυνηγίου τόνισε πως τα ζώα έλαβαν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα στο σημείο και μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό κτηνιατρείο, όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν τελικώς σώθηκαν.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Ποδέμος, εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για το περιστατικό κάνοντας λόγο για «εγκληματίες». «Οι υπεύθυνοι για αυτή τη φρικαλεότητα μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο με μία λέξη: εγκληματίες. Ας το τελειώσουμε μία και καλή και ας τιμωρήσουμε τους υπευθύνους. Προσοχή, οι εικόνες είναι πολύ τρομακτικές».

Το κόμμα PACMA, το οποίο επιδιώκει την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη τη χώρα ανέφερε, μέσω twitter: «Η βαρβαρότητα του κυνηγιού. Ένα ελάφι και αρκετά σκυλιά πέφτουν από την άκρη ενός γκρεμού».

«Είναι καιρός να αναζητηθούν ευθύνες από πολιτικούς που παραμένουν αδιάφοροι στα δεινά που βιώνουν αυτά τα ζώα», συμπληρώνει το κόμμα.

Λόμπι υπέρ του κυνηγιού έκαναν λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό», το οποίο οφείλεται «στο ένστικτο και τη φύση των σκυλιών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ