ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: 778 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε μια μέρα - Αγνοούνται άλλοι 14

Ισπανία: 778 μετανάστες διασώθηκαν μέσα σε μια μέρα - Αγνοούνται άλλοι 14
REUTERS/Zohra Bensemra

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι διέσωσαν την Πέμπτη (22/11), 778 μετανάστες που επέβαιναν σε πολλά πλεούμενα στη δυτική Μεσόγειο, ενώ 14 άλλοι αγνοούνται.

Οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης στη θάλασσα ανέφεραν μέσω Twitter ότι προσέφεραν βοήθεια σε 590 ανθρώπους που επέβαιναν σε δώδεκα πλεούμενα.

Όμως στην περίπτωση ενός πλεούμενου «οι άνθρωποι που διασώθηκαν είπαν ότι 14 (άλλοι) αγνοούνται» στη θάλασσα και αναμένεται να διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους, κατά την ίδια πηγή.

Η Guardia Civil ανέφερε από την πλευρά της ότι διέσωσε άλλους 188 μετανάστες, που είχαν αναχωρήσει από τη βόρεια Αφρική.

Από την αρχή του καλοκαιριού, η Ισπανία έχει μετατραπεί στην κυριότερη πύλη εισόδου των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να μπουν παράτυπα στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού, ξεπερνώντας κατά πολύ την Ελλάδα και την Ιταλία.

Σύμφωνα με το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 50.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην επικράτεια της Ισπανίας από τον Ιανουάριο, με περίπου 2.000 πλεούμενα.

Από την αρχή της χρονιάς, εξάλλου, πάνω από 600 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη δυτική Μεσόγειο Θάλασσα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ισπανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι καθώς 224 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στην ίδια περιοχή το 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ