ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Κασόγκι: Έκαναν αφαίμαξη στο πτώμα προτού το τεμαχίσουν

Υπόθεση Κασόγκι: Έκαναν αφαίμαξη στο πτώμα προτού το τεμαχίσουν
. REUTERS/Huseyin Aldemir

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον φρικτό τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως δημοσίευσαν τουρκικά μέσα, προτού προχωρήσει στο διαμελισμό του πτώματος του δημοσιογράφου, ο Σαουδάραβας ιατροδικαστής Σαλάχ Μοχάμνεντ αλ Τουμπαίγκι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διαδικασίας, χρησιμοποίησε εργαλεία προκειμένου να αντλήσει το αίμα από τις φλέβες του.

«Έγδυσαν τον Κασόγκι. Ο Τουμπαίγκι άντλησε το αίμα από τις φλέβες του και το άφησε να κυλίσει στο νεροχύτη. Ο Τουμπαίγκι ήταν και αυτός που έκανε τον διαμελισμό» αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah.

«Ο Τουμπαίγκι είχε εκπαιδευτεί στην ιατροδικαστική στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και λίγο νωρίτερα είχε παρουσιάσει μια έκθεσή του σχετικά με μια συσκευή φορητής διεξαγωγής αυτοψίας σε συνέδριο στην Αυστραλία», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Πώς η δολοφονία Κασόγκι δυναμιτίζει εκ νέου τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας

Ο Τουμπαίγκι φέρεται να είναι ο άνδρας στο ηχητικό ντοκουμέντο διάρκειας επτά λεπτών από τη δολοφονία, στο οποίο καθοδηγεί την υπόλοιπη ομάδα.

Σε αυτό φέρεται να λέει στους άλλους να φορέσουν ακουστικά κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού, ισχυριζόμενος ότι «όταν κάνει αυτή τη δουλειά, του αρέσει να ακούει μουσική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ