ΚΟΣΜΟΣ

Στη Λέρο λίγο πριν το μακελειό ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων του Παρισιού

Στη Λέρο λίγο πριν το μακελειό ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων του Παρισιού
Ο τζιχαντιστής που οργάνωσε τις επιθέσεις στο Παρίσι συγκλονίζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη, βρισκόταν στη Λέρο έναν περίπου μήνα πριν το «χτύπημα» στη γαλλική πρωτεύουσα. REUTERS / HANDOUT

Πεπεισμένες ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, βρισκόταν στη Λέρο λίγες μόλις εβδομάδες πριν το μακελειό, είναι οι γαλλικές Αρχές.

Σύμφωνα με το CNN, ο Αμπαούντ, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια επιχείρησης της γαλλικής αστυνομίας στο Σεν Ντενί, πιστεύεται ότι πέρασε από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου χρησιμοποιώντας συριακό διαβατήριο προκειμένου να λογιστεί ως πρόσφυγας.

Όπως μάλιστα δήλωσε στο CNN ανώνυμη πηγή, οι γαλλικές Αρχές εξετάζουν την πληροφορία που θέλει τον Αμπαούντ να εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα που δίνεται στους πρόσφυγες να ταξιδέψουν μέσω της Λέρου σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πέρασμα του τζιχαντιστή από την Ελλάδα επιβεβαίωσαν την Πέμπτη και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Source: Paris ringleader Abaaoud was on Greek island of Leros

Paul Cruickshank by CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ