ΚΟΣΜΟΣ

«Θαύμα» στα συντρίμμια της Ινδονησίας: Πεντάχρονος ανασύρθηκε ζωντανός 12 ώρες μετά το τσουνάμι

«Θαύμα» στα συντρίμμια της Ινδονησίας: Πεντάχρονος ανασύρθηκε ζωντανός 12 ώρες μετά το τσουνάμι

Ζωντανό μέσα από τα ερείπια ανασύρθηκε ένα πεντάχρονο αγοράκι, το οποίο παρέμενε εγκλωβισμένο επί 12 ώρες, μετά το φονικό τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Ινδονησίας.

Το μικρό αγόρι είχε παγιδευτεί μέσα σε ένα αμάξι, το οποίο ήταν καταπλακωμένο από πεσμένα δέντρα και μπάζα. Το παιδάκι εντόπισαν οι διασώστες, καθώς το άκουσαν να κλαίει. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, στο οποίο καταγράφονται οι δραματικές ώρες της διάσωσής του, φαίνεται ο Ali, να αγκαλιάζει τον διασώστη του, ξεσπώντας σε κλάματα.

Πέρα από το γεγονός ότι φαινόταν να τα έχει χαμένα και ήταν καλυμμένος με λάσπες, ο Ali, είναι καλά στην υγεία του και δεν έφερε κάποιο τραυματισμό.

https://www.instagram.com/p/BrtuJIIlHrX

Την ώρα που η Ινδονησία θρηνεί για του πάνω από 280 νεκρούς και τους χιλιάδες τρυαματίες, η διάσωση του μικρού αγοριού προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στη χώρα.

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίζει να αυξάνεται, όπως και ο απολογισμός των ζημιών.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται για τον εντοπισμό των αγνοουμένων κάτω από τα συντρίμμια, όμως οι διασώστες και τα ασθενοφόρα δυσκολεύονται να φθάσουν στις πληγείσες περιοχές, καθώς οι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από χαλάσματα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και πεσμένα δέντρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ