ΚΟΣΜΟΣ

Χόκινγκ και Θάτσερ υποψήφιοι για το νέο χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων

Χόκινγκ και Θάτσερ υποψήφιοι για το νέο χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA & ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Ο Στίβεν Χόκινγκ και η Μάργκαρετ Θάτσερ «διεκδικούν» το χαρτονόμισμα των 50 δολαρίων, αφού και οι δύο συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους υποψήφιους Βρετανούς για να κοσμούν το νέο χαρτονόμισμα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνυ, ανακοίνωσε μέσα στο έτος πως το νέο χαρτονόμισμα θα αποτίνει φόρο τιμής στην προσφορά Βρετανού στην επιστήμη.

Η Τράπεζα ξεκαθάρισε πως μόνο όσοι έχουν προσφέρει πραγματικά σε επιστημονικούς τομείς θα θεωρηθούν κατάλληλοι υποψήφιοι. Η πρώην συντηρητική Πρωθυπουργός συμπληρώθηκε στην τελευταία, ανανεωμένη λίστα των υποψηφίων.

Ιστοσελίδα γνωστή σε δεξιών πεποιθήσεων ανθρώπων ξεκίνησε μία διαδικτυακή λίστα υπογραφών τον Οκτώβριο, ώστε η Μάργκαρετ Θάτσερ να γίνει το νέο «πρόσωπο» των 50 δολαρίων.

Παρά το γεγονός πως η Βαρώνη Θάτσερ, η οποία είχε πάρει πτυχίο στη χημεία και έχει εργαστεί και ως ερευνητής σε γνωστή εταιρεία τροφίμων, είχε προταθεί πριν τον περιορισμό περί επιστήμης, συμπεριλήφθηκε αργότερα.

«Είχε πτυχίο στη χημεία και εργάστηκε ως ερευνητής χημικός. Φημίζεται για τη δουλειά στην ερευνητική ομάδα που βοήθησε στην ανακάλυψη του μαλακού παγωτού» αναφέρει εκπρόσωπος της Τράπεζας της Αγγλίας.

Σύμφωνα με την Τράπεζα, από τις 230.000 υποψηφιότητες που υπήρχαν από την αρχή της διαδικασίας, τώρα η λίστα έχει αγγίξει τους 992.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ