ΚΟΣΜΟΣ

Στρίπερ κατά… συρροή: Ο γυμνός ταραξίας των γηπέδων δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί

Στρίπερ κατά… συρροή: Ο γυμνός ταραξίας των γηπέδων δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί
AΠΕ - ΜΠΕ / EPA

Τον έχουν χαρακτηρίσει επιδειξία κατά συρροή, αμετανόητο γυμνιστή, στρίπερ ή ακόμα και ανώμαλο. Ο Μαρκ Ρόμπερτς όμως, ο άνθρωπος που έχει αναστατώσει πάνω από 560 αθλητικές διοργανώσεις επειδή επιμένει να… πετάει τα ρούχα του και να τρέχει γυμνός ανάμεσα στους αθλητές, χαρακτηρίζει τον εαυτό του καλλιτέχνη και διαμηνύει ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει το επί 25 χρόνια «χόμπι» του.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, δεν σταμάτησε ακόμη και όταν τα παιδιά του, έφηβοι όταν πρωτοξεκίνησε, τον παρακαλούσαν να μη να… γδύνεται σε αθλητικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο!

Ο 53χρονος, πατέρας τριών παιδιών, ζει στο Sefton Park του Λίβερπουλ και έχει αναστατώσει διοργανώσεις όπως το Super Bowl, τους Ολυμπιακούς, τους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τον τελευταίο αγώνα του Γιουσέιν Μπολτ στο 100αρι!

Ο Ρόμπερτς, μιλώντας στο Sky News, υπογράμμισε ότι παρότι έχει κάνει 568… εμφανίσεις έχει συλληφθεί μόλις 25 φορές.

Ο Ρόμπερτς, που εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής και διακοσμητής, επιμένει ότι είναι σόουμαν και πως στόχος του είναι να δημιουργεί μια εικόνα που θα κάνει τους ανθρώπους να γελάσουν.

Μάλιστα, υπενθυμίζει πως όταν πάτησε στον πάγο κατά τη διάρκεια του τελικού κέρλινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006, κρατούσε στο χέρι του μια σφουγγαρίστρα, είχε μανταλάκια στα αυτιά και είχε καμουφλάρει την… ευαίσθητή του περιοχή με ένα λαστιχένιο κοτόπουλο.

«Έκανα πως καθαρίζω τον πάγο και ο κόσμος ξετρελάθηκε!» είπε ο ίδιος, και συνέχισε: «Ακόμη και οι παίκτες είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια… Μου αρέσει να στήνω μια μικρή παράσταση, όχι μόνο να τρέχω γυμνός και να χαιρετάω».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η ιταλική αστυνομία συμφώνησε να μην ασκήσει δίωξη εναντίον του εάν αποχωρούσε άμεσα από τη χώρα.

Λάτρης του αθλητισμού, εξηγεί ότι δεν διακόπτει ποτέ έναν αγώνα αλλά… ανεβάζει τις παραστάσεις του κατά τη διάρκεια του ημίχρονου. «Οι αθλητές προπονούνται για χρόνια για να φτάσουν στους τελικούς και εγώ το σέβομαι αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά, και συμπληρώνει:

«Δεν θέλω να καταστρέψω τις πιθανότητές τους ούτε να τους στερήσω κάτι».

Ο Ρόμπερτς βγήκε για πρώτη φορά από τα… ρούχα του σε αγώνα ράγκμπι στο Χόνγκ Κονγκ το 1993.

«Ήταν η πιο απελευθερωτική εμπειρία της ζωής μου» είπε σχετικά, και συμπλήρωσε: «Αισθάνθηκα απίστευτη ευφορία την ώρα που έτρεχα μπροστά από 65.000 ανθρώπους… Η αντίδραση του κοινού θα “ζει” μέσα μου για πάντα. Για αυτό συνεχίζω να το κάνω αυτό μετά από 25 χρόνια».

Ο κ. Ρόμπερτς, ο οποίος είναι αρραβωνιασμένος, είπε επίσης ότι η σύντροφός του, Σούζι, γνώριζε το ιδιότυπό του χόμπι πριν συμφωνήσει να τον παντρευτεί.

Τα «όπλα» κατέθεσαν μετά από αρκετά χρόνια και τα παιδιά του, τα οποία πλέον κατάλαβαν ότι όσο και αν διαμαρτύρονται ο πατέρας τους δεν θα αλλάξει… χούγια.

«Όταν ήταν έφηβοι και με έβλεπαν στην τηλεόραση μού έλεγαν να συμμαζευτώ. Έλεγαν “σε βλέπουν οι φίλοι μου στην τηλεόραση. Τι θα πουν, τι θα πιστέψουν”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Τώρα που είναι μεγαλύτερα γελάνε» λέει ο ίδιος, αναφερόμενος στις δύο κόρες και τον γιο του.
Το 2008, ο Ρόμπερτς έφερε τα πάνω… κάτω σε αγώνα υπερπήδησης εμποδίων στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

«Πήδηξα πάνω από μερικά εμπόδια και πήδηξα και μέσα στη λίμνη» θυμάται ο Ρόμπερτς, και συνεχίζει: «Με πέταξαν απλώς έξω, εγώ ανησυχούσα ότι θα απελαθώ».

Ο 53χρονος είχε αποφασίσει το 2018 να συνταξιοδοτηθεί και να κάνει την τελευταία του εμφάνιση στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου μεταξύ Γαλλίας και Κροατίας στη Ρωσία. Όπως είπε στο βρετανικό δίκτυο, είχε αγοράσει το εισιτήριό του και είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα αλλά ξέχασε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να λάβει βίζα. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω, πώς έκανα εγώ τέτοια ανοησία;» είπε χαρακτηριστικά.

Παρότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει πού θα ανεβάσει την επόμενη… παράστασή του, ο Ρόμπερτς φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και θα συνεχίσει το περίεργο χόμπι του. «Νομίζω ότι δεν θα σταματήσω ποτέ… Έγραψα στη διαθήκη μου ότι θέλω να ταφώ γυμνός μέσα σε ένα διάφανο φέρετρο για να κάνω στριπτίζ στην κηδεία μου…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ