ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Έκρυψε βόα στο παντελόνι του και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο!

Βερολίνο: Έκρυψε βόα στο παντελόνι του και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο!
Main Customs Office Shonefeld

Το πιο παράξενο περιστατικό με το οποίο βρέθηκαν αντιμέτωποι το 2018 αποκάλυψαν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Σόνενφελντ του Βερολίνου.

Σε σχετική ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου αποκαλύπτουν ότι υπήρξε επιβάτης που προσπάθησε να επιβιβαστεί στην πτήση του έχοντας έναν… βόα μέσα στο εσώρουχό του!

Το φίδι είχε μήκος 40 εκατοστά και ο 43χρονος άνδρας ήλπιζε πως δεν θα γίνει αντιληπτός από την ασφάλεια του αεροδρομίου και θα καταφέρει να ταξιδέψει από τη Γερμανία στο Ισραήλ.

Ο επιβάτης, η εθνικότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, κίνησε τις υποψίες του προσωπικού ασφαλείας επειδή είχε ένα μεγάλο… εξόγκωμα στο παντελόνι του. Όταν του ζητήθηκε να κατεβάσει το παντελόνι του και να δείξει στο προσωπικό τι είχε κρυμμένο μέσα στο εσώρουχό του, εκείνος έβγαλε έναν μικρό υφασμάτινο σάκο που είχε μέσα το φίδι.

Ο 43χρονος δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα ιδιοκτησίας του ερπετού και έτσι, ο βόας κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε σε κέντρο προστασίας ζώων στο Βρανδεμβούργο. Περιέργως, το περιστατικό αυτό δεν είναι πρωτοφανές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, τον Ιούλιο του 2018 μια επιβάτης του Διεθνούς Αεροδρομίου του Μαϊάμι έβαλε έναν μικρό πύθωνα μέσα σε καλτσόν και στη συνέχεια το έκρυψε μέσα σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Το προσωπικό ασφαλείας εντόπισε το φίδι όταν πέρασε την τσάντα της γυναίκας από ακτίνες και είδε μια μεγάλη «οργανική μάζα» μέσα στη χειραποσκευή της.

Boa Plane 2


Πηγή: Main Customs Office Shonefeld

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ένας άνδρας προσπάθησε να ταξιδέψει από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ προς τη Μόσχα με… 20 φίδια στη χειραποσκευή του. Όπως έχει γίνει γνωστό κατά τη διάρκεια του έτους, υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν εντοπίσει και άλλα ζώα που ταξιδιώτες προσπαθούν να πάρουν παρανόμως μαζί τους στο αεροπλάνο.

Μεταξύ αυτών, γάτες, διαφόρων ειδών πουλιά αλλά και μαϊμούδες. Παρότι οι επιβάτες μπορούν άνετα να ταξιδέψουν με τα κατοικίδιά τους -όπως γάτες, σκύλοι, κουνέλια και πουλιά- όταν ταξιδεύουν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι τέτοιο δεν ισχύει προς όλους τους προορισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ