Κονσταντίν Στανισλάφσκι: Αφιερωμένο στον Ρώσο σκηνοθέτη το Doodle της Google

Αφιερωμένος στον Ρώσο σκηνοθέτη Κονσταντίν Στανισλάφσκι είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google με αφορμή τη συμπλήρωση 156 ετών από τη γέννησή του.

Διαβάστε επίσης

Ο Στανισλάφσκι γεννήθηκε στη Μόσχα το 1863 και ήταν γόνος εύπορης οικογένειας. Από νωρίς ανέπτυξε ένα πάθος του για το θέατρο και – αρχικά – επικεντρώθηκε στην υποκριτική.  Αργότερα ήρθε η ενασχόλησή του με την παραγωγή και τη σκηνοθεσία. Το 1898 ίδρυσε το περίφημο Θέατρο Τεχνών της Μόσχας.

Ο Στανισλάφσκι εφηύρε ένα σημαντικό σύστημα εκπαίδευσης των ηθοποιών και οι ιδέες του θεωρούνται θεμέλιο για την ανάπτυξη της μεθοδικής υποκριτικής.

«Δεν υπάρχουν μικροί ρόλοι, μόνο μικροί ηθοποιοί» συνήθιζε να λέει.

Με μία σειρά ερωτήσεων κατάφερνε να βοηθήσει τους ηθοποιούς να καταλάβουν τους χαρακτήρες που υποδύονταν και τους έδινε κίνητρο να ψάξουν βαθύτερα μέσα στους για τις απαντήσεις.

Ποιος είμαι, πού είμαι, τι ώρα είναι, τι θέλω, γιατί το θέλω, θα πάρω αυτό που θέλω, τι πρέπει να ξεπεράσω για να πάρω αυτό που θέλω;

Αυτές ήταν οι ερωτήσεις που έθετε και όσο απλές και αν φαίνονται απαιτούσαν σημαντική μελέτη από πλευράς ηθοποιών. Κατά τη διάρκεια των προβών ο Στανισλάφσκι συχνά απευθυνόταν τους ηθοποιούς λέγοντάς τους: «Δεν σε πιστεύω», και τους ωθούσε σε βαθύτερα συναισθήματα.

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!

Διαβάστε επίσης

Σεσημασμένος ο νεκρός της συμπλοκής στην Κηφισιά - Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε

Αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ: Εξετάζεται η μετακύλιση του κόστους ρύπων στους καταναλωτές

Ψήφος εμπιστοσύνης: Η κυβέρνηση Τσίπρα πήρε παράταση ζωής από 151 βουλευτές

Αναδρομικά συνταξιούχων - ΕΦΚΑ: Πώς να υποβάλετε αίτηση για να πάρετε έως 340 ευρώ τον μήνα