ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικό βίντεο: Τζιχαντιστής πυροδοτεί εκρηκτικά και σκοτώνει Αμερικανούς στρατιώτες

Σοκαριστικό βίντεο: Τζιχαντιστής πυροδοτεί εκρηκτικά και σκοτώνει Αμερικανούς στρατιώτες
Video YouTube

Σοκ προκαλεί βίντεο – ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Μαντζίμπ της Συρίας.

Σε αυτό απαθανατίζεται ένας τζιχαντιστής να πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία είναι ζωσμένος, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άτομα, ανάμεσά τους και πέντε Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Τη στιγμή της έκρηξης, από την οποία τραυματίστηκαν τρεις ακόμη Αμερικανοί, οι δύο συμπατριώτες τους που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν μέσα σε ένα εστιατόριο.

Ακολούθησε χάος και πανικός με ανθρώπους να τρέχουν για να σωθούν.

Σύμφωνα με το «πρακτορείο» Αμάκ του Ισλαμικού Κράτους «η επίθεση έγινε με γιλέκο ζωσμένο με εκρηκτικά».

Υπενθυμίζεται ότι το θάνατο των Αμερικανών επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, επιμένοντας πάντως ότι «το Ισλαμικό Κράτος έχει συντριβεί»…

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, πέντε Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση που είχε αποτέλεσμα την απώλεια ζωής 20 ανθρώπων» τόνισε από την πλευρά του ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την πρόεδρο της Κροατίας στην Άγκυρα

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν πιστεύει η επίθεση να επηρεάσει την απόφαση του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα από τη Συρία, «επειδή είδα την αξιέπαινη αποφασιστικότητα του Τραμπ στο θέμα αυτό».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει την μάχη ενάντια στο ΙΚ και θα εξουδετερώσουμε την τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ