ΚΟΣΜΟΣ

Αριζόνα: Αυτός είναι ο άνδρας που βίασε και άφησε έγκυο ασθενή σε κώμα

Αριζόνα: Αυτός είναι ο άνδρας που βίασε και άφησε έγκυο ασθενή σε κώμα
Maricopa County Sheriff’s Office

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία του Φοίνιξ το όνομα και τη φωτογραφία του νοσοκόμου που βίασε και άφησε έγκυο  μια γυναίκα που ήταν σε κώμα. Πρόκειται για τον Νέιθαν Σάδερλαντ, ο οποίος εργαζόταν στο κέντρο Hacienda HealthCare όπου νοσηλευόταν η γυναίκα που έφερε αιφνιδίως στον κόσμο ένα αγοράκι

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του νοσοκόμου με τη βοήθεια εξέτασης DNA, καθώς αποδείχτηκε ότι είναι ο πατέρας του βρέφους.

Η υπόθεση αυτή είχε σοκάρει ολόκληρο τον πλανήτη όταν αποκαλύφθηκε μετά τον αιφνίδιο τοκετό της γυναίκας στις 29 Δεκεμβρίου.

Μια νοσοκόμα που βρισκόταν σε βάρδια εκείνη την ώρα βοήθησε τη γυναίκα να φέρει στον κόσμο το βρέφος, την επιμέλεια του οποίου έχει πλέον αναλάβει η οικογένεια της μητέρας.

Η γέννηση του παιδιού πυροδότησε έρευνα της αστυνομίας για τη μονάδα φροντίδας και δύο γιατροί που ήταν υπεύθυνοι για τη φροντίδα της γυναίκας απολύθηκαν. Την ίδια ώρα, παραιτήθηκε και ο γενικός διευθυντής Bill Timmons.

Σύμφωνα με την οικογένεια της 29χρονης, η γυναίκα δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον εδώ και 14 χρόνια και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται μάλλον μη αναστρέψιμη.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Αμερικανίδα υπέστη εγκεφαλική βλάβη μετά από παραλίγο πνιγμό.

nathan 0130

«Δουλεύαμε ασταμάτητα για επτά μέρες για να λύσουμε την υπόθεση», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου χτες.

«Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το έγκλημα εργαζόμασταν κυριολεκτικά μέρα-νύχτα για να το εξιχνιάσουμε» είπε η Τζέρι Γουίλιαμς.

Ο 36χρονος Σάδερλαντ, ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει στην αστυνομία για να μην ενοχοποιήσει τον εαυτό του.

Ο Σάδερλαντ ήταν ένας από τους νοσοκόμους που φρόντιζαν την γυναίκα κατά την περίοδο του βιασμού αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι την επίμαχη ημέρα δεν ήταν σε βάρδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ