ΚΟΣΜΟΣ

Λακούβα «έκρυβε» κινηματογραφική απόπειρα ληστείας

Λακούβα «έκρυβε» κινηματογραφική απόπειρα ληστείας
Φωτογραφία Αρχείου EPA/MIKE NELSON/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία λακούβα στην πόλη Πέμπροκ Πάινς της Φλόριντα αποδείχθηκε τελικώς πως ήταν ένα τούνελ μήκους περίπου 45 μέτρων, που είχε - όπως όλα δείχνουν - φτιαχτεί από επίδοξους ληστές τραπέζης.

«Έχει πολύ μικρή διάμετρο, προκαλεί κλειστοφοβία», είπε ο ειδικός πράκτορας του FBI, Michael D. Leverock, μιλώντας σε δημοσιογράφους για την έρευνα.

Το τούνελ διατρέχει μία δασώδη περιοχή κοντά σε μία τράπεζα. Οι Αρχές εξετάζουν την υπόθεση ως πιθανή προσπάθεια διάρρηξης της τράπεζας, όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

«Είχαν στόχο το ATM. Δεν πιστεύω πως το έκαναν για κάποιον άλλο λόγο», είπε ο Leverock και σημείωσε πως τέτοιες περιπτώσεις συναντά κανείς μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες. Ωστόσο, το συγκεκριμένο τούνελ είναι «μοναδικό» λόγω του μεγέθους του.

Η αστυνομία θεωρεί πως στην υπόθεση είναι αναμεμειγμένα περισσότερα από ένα άτομα. Κατά τις έρευνες εντοπίστηκε ένα βίντσι και ένα μικρό καροτσάκι με το οποίο οι ύποπτοι μετέφεραν το χώμα και τις πέτρες. Επίσης, βρέθηκε ένα ζευγάρι μπότες, μία μικρή αυτοσχέδια σκάλα και ένα σκαμπό.

«Είναι μία πραγματικά μοναδική περίπτωση», δήλωσε ο Leverock.

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις και το τούνελ κατέρρευσε καταστρέφοντας σημαντικά στοιχεία που θα βοηθούσαν τις Αρχές.

Η αστυνομία δημοσίευσε φωτογραφίες των ευρημάτων της, όμως, ελπίζοντας πως κάποιος θα τα αναγνωρίσει και θα η υπόθεση θα διαλευκανθεί.

A sinkhole turned out to be an underground tunnel to a Florida bank, by Darran Simon and Hollie Silverman, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ