ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν είμαι ρατσιστής» απαντά ο Λίαμ Νίσον μετά την οργή για το «έψαχνα μαύρο να σκοτώσω»

«Δεν είμαι ρατσιστής» απαντά ο Λίαμ Νίσον μετά την οργή για το «έψαχνα μαύρο να σκοτώσω»
EPA

Ο Λίαμ Νίσον εμφανίστηκε την Τρίτη στην εκπομπή Good Morning America, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει ρατσιστική επίθεση, σε βάρος «οποιουδήποτε μαύρου βρισκόταν στο δρόμο του», ως εκδίκηση για το βιασμό ενός οικείου του προσώπου.

Κατά την είσοδο αλλά και έξοδο του Βορειοϊρλανδού ηθοποιού στα στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου ABC, κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος, αποδοκίμασε τον ίδιο και τις δηλώσεις του.

«Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό έγινε πριν από 40 χρόνια. Ήταν ένας αυθόρμητος θυμός. Προσπαθούσα να υπερασπιστώ την τιμή μίας φίλης που αγαπούσα πολύ», εξήγησε ο ηθοποιός.

«Αναζήτησα βοήθεια. Πήγα σε ιερέα και εξομολογήθηκα. Μίλησα με δύο πολύ καλούς φίλους μου», είπε μεταξύ άλλων, ενώ ισχυρίστηκε πως η αντίδρασή του δεν είχε φυλετικά κίνητρα. «Είτε ήταν Βρετανός, Σκοτσέζος ή Λιθουανός (σ.σ. ο δράστης), το ένστικτό μου θα ήταν να ψάξω κάποιον που του μοιάζει», συμπλήρωσε.

«Είμαι σχετικά έξυπνος και για αυτό με σόκαρε το να έχω τόσο απαίσια συναισθήματα. Ευτυχώς, δεν προέκυψε κάτι βίαιο», δήλωσε ακόμα ο 66χρονος ηθοποιός.

Όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε αν αντιλαμβάνεται τον «πόνο» που προκάλεσε σε έναν μαύρο με τα λόγια του, απάντησε:

«Απολύτως, έχετε απόλυτο δίκιο. Και εκείνη τη στιγμή, ακόμα και μετά από 40 σχεδόν χρόνια, δεν το σκέφτηκα, όλα αυτά με εξέπληξαν, όμως ήταν κάτι το αυθόρμητο, υποθέτω, που με συγκλόνισε πραγματικά και έψαχνα εκδίκηση».

Ερωτηθείς, τι θα έκανε αν ο βιαστής της φίλης του ήταν λευκός, απάντησε:

«Είτε ήταν Ιρλανδός, Σκωτσέζος, Βρετανός ή Λιθουανός, ξέρω ότι θα είχα ακριβώς την ίδια αντίδραση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ