ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 10 οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας

Κωνσταντινούπολη: Τουλάχιστον 10 οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας
REUTERS/Kemal Aslan

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση μιας πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τους δύο να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του κυβερνήτη.

Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν το απόγευμα της Πέμπτης (07/02) κι άλλες σορούς από τα χαλάσματα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέλθει στους 10, αναφέρει το γραφείο του κυβερνήτη Αλί Γερλίκαγια σε μια ανακοίνωση.

Το οκταώροφο κτίριο στη συνοικία Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης κατέρρευσε την Τετάρτη, την ώρα που περίπου 30 ένοικοι βρίσκονταν μέσα σ' αυτό. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των παγιδευμένων κάτω από τα χαλάσματα συνεχίζεται, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ασαφή.

Όπως μετέδωσε το CNN Turk την Τετάρτη, είχε προηγηθεί έκρηξη η οποία εκτιμάται πως είναι και η αιτία της κατάρρευσης. Επί τόπου έσπευσε η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και ασθενοφόρα, ενώ στη μάχη διάσωσης ρίχτηκαν και ομάδες πολιτών.

Στο κτίριο υπήρχαν 12 διαμερίσματα σύμφωνα με τους ενοίκους αν και άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό στα 14. Εκφράζονται φόβοι πως πολλοί από τους 43 συνολικά ενοίκους βρίσκονται μέσα στα συντρίμμια με τους συγγενείς να τους υπολογίζουν σε 15.

Όπως αποκαλύφθηκε, η άδεια δόμησης ήταν για πέντε συνολικά ορόφους. Οι τρεις τελευταίοι χτίστηκαν παράνομα.

Επί τόπου έσπευσε και ο Διοικητής της Κωνσταντινούπολης αλλά και τρεις εισαγγελείς οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν, μετά από εντολή που έλαβαν, έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ