Εκτεταμένα επεισόδια στο Τορίνο με τραυματίες
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Τορίνου, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν, ενώ οι Αρχές προσήγαγαν τουλάχιστον δώδεκα άτομα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αναρχικούς, που διαμαρτύρονταν για την εκκένωση μιας κατάληψης, και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα πίσω από ένα πανό που έγραφε: «Κάνουν πόλεμο στους φτωχούς και το αποκαλούν αυτό ανάπλαση. Αντιστεκόμαστε στα αφεντικά της πόλης».

Οι διαδηλωτές έκαναν σαφή την πρόθεσή τους να «ξαναπάρουν» κατειλημμένο κτήριο που εκκενώθηκε το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Στο κτήριο, το οποίο είχαν καταλάβει κινήματα της άκρας αριστεράς και μέλη του αναρχικού χώρου, ζούσαν οικογένειες προσφύγων από χώρες του Μάγρεμπ.

Όλα έτοιμα για τα «βαφτίσια» της πΓΔΜ: Τις επόμενες μέρες «γεννιέται» η Βόρεια Μακεδονία

Επική πεθερά άλλαξε το όνομα του εγγονού ενώ η νύφη… κοιμόταν!

Οδήγηση τέλος για τον 97χρονο πρίγκιπα Φίλιππο: Παρέδωσε οικειοθελώς το δίπλωμά του

Συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, απέκλεισαν οδικούς άξονες, προκάλεσαν υλικές φθορές σε οχήματα, επιτέθηκαν σε λεωφορείο, αφού έτρεψαν σε φυγή τους λιγοστούς επιβάτες του, και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς, που αντέδρασαν κάνοντας εκτενή χρήση δακρυγόνων. Πέρασαν δύο ώρες προτού η κατάσταση αποκλιμακωθεί.

«Αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να συγχέεται επ' ουδενί με την άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων», έκρινε η δήμαρχος του Τορίνου, Κιάρα Απεντίνο, στέλεχος του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S, «αντισυστημικό», συμπολίτευση), καταγγέλλοντας βίαια επεισόδια μιας «σοβαρότητας χωρίς προηγούμενο» στην πόλη.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, αρχηγός της Λέγκας (άκρα δεξιά), ήταν πολύ λιγότερο συγκρατημένος: «Στη φυλακή αυτοί οι αχρείοι!», απαίτησε.

Διαβάστε επίσης