ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικοί πυροβολούν πάνω από 10 φορές 20χρονο που κοιμάται στο αυτοκίνητό του

Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικοί πυροβολούν πάνω από 10 φορές 20χρονο που κοιμάται στο αυτοκίνητό του
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/LYNN BO BO

Αποτροπιασμό και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα βίντεο στο οποίο έξι αστυνομικοί πυροβολούν θανάσιμα πάνω από 10 φορές έναν 20χρονο ράπερ, ενώ κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του σε πόλη της Καλιφόρνια.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνονται οι έξι αστυνομικοί να στέκονται έξω από το αμάξι του Γουίλι ΜακΚόι και ξαφνικά να ανοίγουν πυρ, φωνάζοντάς του: «Δείξε μας τα χέρια σου, σήκωσε τα χέρια σου ψηλά».

Η αστυνομία, σύμφωνα με το USA Today, υποστηρίζει πως οι έξι πυροβόλησαν επειδή «ένιωσαν να απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα» αφού ο ΜακΚόι «φάνηκε να κάνει μια απότομη κίνηση για να πάρει το όπλο που είχε πάνω του», ενώ... κοιμόταν!

«Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια εύρεσης μίας ειρηνικής λύσης. Η δουλειά της αστυνομίας είναι να συλλαμβάνει ανθρώπους που παρανομούν. Όχι να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Δεν είσαι δικαστής, ένορκος και εκτελεστής» δήλωσε ο μεγάλος αδερφός του θύματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ σκληρές εικόνες:

Διαβάστε επίσης:

Νέο σκάνδαλο συγκλονίζει το Βατικανό: Στο «μικροσκόπιο» των γαλλικών Αρχών αρχιεπίσκοπος
Μυστήριο με σκελετό 13χρονης κοντά σε πυραμίδα 4.600 ετών
Επίθεση με οξύ στο μετρό του Παρισιού

Οι έξι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της Βαλέχο, ανταποκρίθηκαν σε τηλεφώνημα που δέχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από έναν εργαζόμενο για κάποιον που κοιμάται μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε drive-thru. Αρχικά, στο σημείο έφτασαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι είδαν πως ο ΜακΚόι κοιμόταν με ένα όπλο στο πόδι του. Αφού ανακάλυψαν πως η πόρτα ήταν κλειδωμένη, αποφάσισαν να καλέσουν ενισχύσεις.

Αφού έφτασαν οι άλλοι τέσσερις, περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του ράπερ. Τότε ήταν που ο ΜακΚόι ξύπνησε και «ξαφνικά» κουνήθηκε και κοίταξε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον διέταξαν να σηκώσει ψηλά τα χέρια του, αλλά αυτός «γρήγορα πήγε τα χέρια του προς το όπλο».

Οι έξι αστυνομικοί μετά την κίνηση του 20χρονου, άνοιξαν πυρ και συνέχισαν να του δίνουν εντολές ενώ τον πυροβολούσαν. Τελικά, τον έβγαλαν από το αμάξι, διαπιστώνοντας το θάνατό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ