ΚΟΣΜΟΣ

Vegan γονείς άφησαν το μωρό τους να λιμοκτονήσει για να μην «προδώσουν» τον τρόπο ζωής τους

Vegan γονείς άφησαν το μωρό τους να λιμοκτονήσει για να μην «προδώσουν» τον τρόπο ζωής τους
Screen grab

Λίγο πριν τον θάνατο πρόλαβαν οι αστυνομικές Αρχές της Φλόριντα ένα μωρό μόλις πέντε μηνών το οποίο οι γονείς του τάιζαν με πουρέ πατάτας με το… κουτάλι!

Η 20χρονη Julia French και ο σύντροφός της Robert Buskey, 31 ετών, αγνόησαν τα όσα ο γιατρός τους συνέστησε και αποφάσισαν να ακολουθήσουν… vegan διατροφή στο μωρό το οποίο ζύγιζε μόλις 4,5 κιλά!

Οι δύο γονείς συνελήφθησαν με την κατηγορία κακοποίησης παιδιού το οποίο ήταν αποστεωμένο με τα μάτια του να είναι βυθισμένα στο πρόσωπό του και τα πλευρά του να διαγράφονται, όπως είπαν οι αρχές.

«Το μωρό ήταν μια χαρά και υγιές παίρνοντας κανονικά βάρος μέχρι την στιγμή που οι δύο γονείς άλλαξαν την φόρμουλα που τους είχε δώσει ο γιατρός με μια που σκέφτηκαν εκείνοι» είπε ο αστυνομικός Lauren Watson. «Δεν έχω ξαναδεί παιδί σε τέτοια κατάσταση, λίγο πριν τον θάνατο» πρόσθεσε.

Η 20χρονη φέρεται να υποστήριξε πως ήταν υποχείριο του 31χρονου ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, ανήκει σε θρησκευτική ομάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως η φόρμουλα που τους είχε δώσει ο γιατρός ήταν σύμφωνη με τον vegan τρόπο ζωής τους αλλά εκείνοι προτίμησαν να την αντικαταστήσουν με μια που βρήκαν στο ίντερνετ. Όταν ερωτήθηκαν από την αστυνομία γιατί το έκαναν αυτό δεν έδωσαν ποτέ εξηγήσεις ενώ αποκλείονται οι οικονομικοί λόγοι.

Διαβάστε επίσης:

Υπήρξε στην πραγματικότητα η Κιβωτός του Νώε; Η ανακάλυψη που ρίχνει «φως» στο μυστήριο
Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Μέσα στις «εξωγήινες» σπηλιές της Ελβετίας (pics&vid)
Guardian: Ας μοιραστούν Βρετανοί και Έλληνες τα γλυπτά του Παρθενώνα

Σε λίγες μόνο μέρες το μωρό κέρδισε αρκετά γραμμάρια και μόνο σε υγρά. Όταν βρέθηκε ήταν σε λήθαργο χωρίς να αντιδρά, όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα ενώ δεν είχε σταθερή θερμοκρασία και ποσοστά σακχάρου λόγω της αφυδάτωσης και του υποσιτισμού.

Πάντως ο πατέρας δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο. Έχει καταδικαστεί για κατοχή ναρκωτικών αλλά και βία κατά το παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ