ΚΟΣΜΟΣ

Απρόσμενη δήλωση Κιμ: Δεν θέλω τα παιδιά μου να φέρουν το βάρος των πυρηνικών

Απρόσμενη δήλωση Κιμ: Δεν θέλω τα παιδιά μου να φέρουν το βάρος των πυρηνικών
KRT via AP

Ο ηγέτης της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν, εξομολογήθηκε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, πως δεν θέλει τα παιδιά του να φέρουν το βάρος του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος του CIA ο οποίος συμμετέχει στις διαβουλεύσεις των δύο πλευρών.

Ο Κιμ έκανε αυτό το, απρόσμενο, προσωπικό σχόλιο στον Πομπέο κατά τη διάρκεια επίσκεψης του επικεφαλής της αμερικάνικης διπλωματίας στην Πιονγκγιάνγκ τον περασμένο Απρίλιο, πριν από την ιστορική συνάντηση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαι πατέρας και σύζυγος», είπε ο Κιμ στον συνομιλητή του όταν εκείνος τον ρώτησε αν είναι διατεθειμένος να σταματήσει την πυραυλική και πυρηνική ανάπτυξη, σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε ο πράκτορας της CIA, Άντριου Κιμ.

«Δεν θέλω τα παιδιά μου να φέρουν το βάρος των πυρηνικών όπλων στην πλάτη τους για όλη τους τη ζωή», συμπλήρωσε ο Κιμ, όπως αναφέρει το Reuters.

Στην πρώτη τους σύνοδο κορυφής Κιμ και Τραμπ υπέγραψαν μία ιστορική συμφωνία για την καταστροφή όλων των πυραυλικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας, με αντάλλαγμα την παύση των αυστηρών κυρώσεων προς την ασιατική χώρα.

Η πρόοδος έκτοτε, όμως, υπήρξε πολύ μικρή και οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην ατζέντα των δύο πλευρών αναμένεται να είναι τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να κάνει η Βόρεια Κορέα για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κιμ, ο ηγέτης της Β.Κορέας εξέφρασε και την επιθυμία του να βελτιωθούν οι σχέσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ και να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ