ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 11χρονη κατηγορείται για κακοποίηση μέχρι θανάτου ενός μωρού ενός έτους

ΗΠΑ: 11χρονη κατηγορείται για κακοποίηση μέχρι θανάτου ενός μωρού ενός έτους
AP/Matt Slocum/ file photo

Την κατηγορία της παιδικής κακοποίησης πρώτου βαθμού αντιμετωπίζει ένα 11χρονο κορίτσι, το οποίο επιτέθηκε σε μωρό ενός έτους που έκανε μπέιμπι σίτινγκ στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, προκαλώντας του τόσο σοβαρά τραύματα, στα οποία υπέκυψε μερικές μέρες μετά.

Η 11χρονη συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, όταν ο μικρός Paxton Davis, ο οποίος νοσηλευόταν, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι ο Paxton βρισκόταν το πρωί της περασμένης Κυριακής υπό την επίβλεψη της οικογένειας της 11χρονης στο σπίτι τους στο Suitland. Σύμφωνα με την αστυνομία, η μητέρα του κοριτσιού άφησε κάποια στιγμή τον Paxton για μικρό διάστημα μόνο με την κόρη της, για να κάνει κάποια δουλειά. Στην πολιτεία του Μέριλαντ, πρέπει να είσαι τουλάχιστον 13 ετών για να προσέχεις άλλο παιδί.

«Όταν το ιατρικό προσωπικό είδε το ενός έτους θύμα, αμέσως κάλεσαν τους ντετέκτιβ παιδικής κακοποίησης εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι τα τραύματά του δεν ταίριαζαν με το παιχνίδι ενός μωρού ενός έτους», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, και εξήγησε ότι το μωρό βρισκόταν υπό την μοναδική επίβλεψη και φροντίδα του 11χρονου κοριτσιού όταν υπέστη τα τραύματα. Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει εάν η μητέρα του κοριτσιού αντιμετωπίζει και εκείνη κάποια κατηγορία.

Όπως είπε, το κίνητρο παραμένει ασαφές, ενώ δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το αν η 11χρονη χρησιμοποίησε κάποιο όπλο.

«Δεν γνωρίζω τι κίνητρο θα μπορούσε να υπάρχει σε μια τέτοια κατάσταση για μια 11χρονη να προκαλέσει σκόπιμα τραύματα σε ένα μωρό ενός έτους. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται κάτι τέτοιο», ανέφερε ο εκπρόσωπος χαρακτηριστικά.

Η 11χρονη κρατείται σε φυλακή ανηλίκων. Ενώ οι δύο οικογένειες δεν συνδέονται, έχουν φιλικές σχέσεις και ο Paxton είχε ξαναβρεθεί στο σπίτι τους στο παρελθόν.

«Ήταν μια αθώα φιλική συμφωνία που κατέληξε σε τραγωδία», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

An 11-year-old girl is accused of child abuse after an infant she was watching died, By Faith Karimi, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ