ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο έγκλημα στις ΗΠΑ: Βασάνισε και σκότωσε τη σύντροφό του αναπαριστώντας σκηνή από το βιβλίο του

Άγριο έγκλημα στις ΗΠΑ: Βασάνισε και σκότωσε τη σύντροφό του αναπαριστώντας σκηνή από το βιβλίο του
LA County Sheriff’s Department

Πολλά βιβλία αναπαριστούν αληθινά γεγονότα, ένα βιβλίο όμως ήταν ο «οδηγός» για τον συγγραφέα του για να διαπράξει έναν ειδεχθή φόνο.

Ο Καναδός Μπλέικ Λέιμπελ έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την άγρια δολοφονία της αρραβωνιαστικιάς του και καλείται να πληρώσει 41,6 εκατομμύρια δολάρια στην οικογένεια του θύματος του.

Ο συγγραφέας καταδικάστηκε πέρυσι για δολοφονία πρώτου βαθμού και έχει λίγες, ίσως και καμία ελπίδα να βγει από τη φυλακή.

Ο άνδρας είχε γράψει το βιβλίο «Syndrome», το οποίο και ήταν ο «οδηγός» του για τις πράξεις του: Σκότωσε την 30χρονη Γιάννα Κασιάν το 2016, στράγγιξε το αίμα της και στη συνέχεια την ακρωτηρίασε.

Το γυμνό πτώμα της βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε το ζευγάρι στο Χόλιγουντ, μέσα σε μία λίμνη αίματος και με εμφανή σημάδια από βασανισμό, έπειτα από την δήλωση εξαφάνισης της από την μητέρα της. Όλα ήταν γραμμένα στο βιβλίο του.

Iana Kasian FB

(Η Γιάννα Κασιάν) Πηγή: Facebook

Μάλιστα, η 30χρονη λίγες εβδομάδες πριν το στυγερό έγκλημα είχε γεννήσει την κόρη του ζευγαριού, η οποία μεγαλώνει σήμερα με τη γιαγιά της στην Ουκρανία.

Τα χρήματα που έχουν οριστεί ως αποζημίωση θα βοηθήσουν το παιδί να μεγαλώσει με άνεση, καθώς δεν θα έχει δίπλα του, στο μέλλον γονείς, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Λέιμπελ θα μπορέσει να δώσει όλο το ποσό, παρότι προέρχεται από πλούσια οικογένεια.

Σήμερα, παραμένει έγκλειστος στο σωφρονιστικό ίδρυμα California Correctional Institution στο Tehachapi της Καλιφόρνια ενώ σύμφωνα με το Fox news έχει ακόμη ένα παιδί από προηγούμενο γάμο του.

Όσον αφορά το λόγο που σκότωσε την σύντροφό του, οι εισαγγελείς πιστεύουν πως ίσως ζήλευε που η άτυχη κοπέλα, μετά την γέννηση της κόρης του, δεν του αφιέρωνε πολύ χρόνο.

Όσον αφορά το βιβλίο του, η υπόθεση του περιστρέφεται γύρω από έναν νευροχειρουργό που πιστεύει πως μπορεί να απομονώσει την πηγή του κακού στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου και να διορθώσει το κακό, επιχειρώντας να συνεργαστεί με έναν μανιακό δολοφόνο.

Ξεκινάει με τη φράση: «Αν σας άρεσε να κάνετε κακό, τι θα κάνατε;» και κλείνει με την εικόνα ενός χεριού από το οποίο στάζει αίμα και την φράση: «Στο τέλος, όλοι γινόμαστε τέρατα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ