ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Γιατί ντύθηκε εργάτης για να βγει από τη φυλακή ο πρώην επικεφαλής της Nissan;

Ιαπωνία: Γιατί ντύθηκε εργάτης για να βγει από τη φυλακή ο πρώην επικεφαλής της Nissan;
AP/Eugene Hoshiko

Σάλο στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και στην κοινή γνώμη, προκάλεσε η μεταμφίεση του πρώην επικεφαλής της Nissan Carlos Ghosn, ο οποίος βγήκε από τη φυλακή την Τετάρτη (06/03), ντυμένος εργάτης και φορώντας μια ιατρική μάσκα και καπέλο.

Ο Ghosn έκανε την εν λόγω... μεταμφίεση σε μια προσπάθεια να μην γίνει αντιληπτός από τους δεκάδες δημοσιογράφους και φωτογράφους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη φυλακή, εν αναμονή της αποφυλάκισής του.

Αντί, ωστόσο, να πετύχει το στόχο του να περάσει απαρατήρητος, προκάλεσε φρενίτιδα στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, αφού εκτός από την αμφίεση, «φυγαδεύτηκε» σε ένα βανάκι με σκάλα στην οροφή!

Ο δικηγόρος του, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει την παράλογη ενέργεια, παραδέχτηκε ότι εκείνος ήταν που είχε την ιδέα για την μεταμφίεση: «εξαιτίας του ανώριμου σχεδίου μου, κατέστρεψα την φήμη την οποία έχτιζε μια ολόκληρη ζωή. Λυπάμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ghosn έμεινε 108 ημέρες στις ιαπωνικές φυλακές για κατηγορίες υπεξαίρεσης. Ο δικηγόρος του πέτυχε την απελευθέρωσή του, αποδεχόμενος πολύ αυστηρούς όρους, μεταξύ των οποίων και η διαμονή του κατηγορούμενου σε συγκεκριμένο μέρος.

Αυτό το συγκεκριμένο μέρος, όπου βρίσκεται πλέον η νέα κατοικία του Ghosn και της οικογένειάς του είναι που δεν ήθελε να αποκαλυφθεί στα ΜΜΕ ο δικηγόρος και γι' αυτό «έστησε» την μεταμφίεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ