ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον CEO της Boeing

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον CEO της Boeing
AP Photo/ Evan Vucci

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον CEO της Boeing Ντένις Μουίλενμπουγκ αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την εταιρεία έπειτα από την συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

O Μουίλενμπουγκ, σύμφωνα με το CNNi, στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συνομιλίες με τον Τραμπ, ενώ οι δυό τους είχαν κάνει και αρκετές κοινές εμφανίσεις τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας του πλανητάρχη.

Απαγόρευση πτήσεων για τα Boeing 737 Max σε όλη την Ευρώπη

Η είδηση της επικοινωνίας τους ήρθε λίγες ώρες μετά την ανάρτηση που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter αναφορικά με την περίπλοκη τεχνολογία που χρησιμοποιείται πλέον στα αεροσκάφη.

«Τα αεροπλάνα γίνονται υπερβολικά περίπλοκα για να κυβερνηθούν», έγραψε και προσέθεσε: «Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για πιλότους αλλά μάλλον για επιστήμονες πληροφορικής του ΜΙΤ. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν θα ήθελα να είναι πιλότος μου ο Άλμπερτ Άινσταϊν. Θέλω εξαιρετικούς πιλότους που να μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του αεροπλάνου εύκολα και γρήγορα».

Δεν υπάρχουν πληροφορίες αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο πλευρών.

Με πληροφορίες από: Trump speaks to Boeing CEO following tweets on airline technology, by Jeff Zeleny and Fredreka Schouten, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ