ΚΟΣΜΟΣ

Έστησαν παγίδα για να πιάσουν τον «καλλιτέχνη» - θαυμαστή του Τραμπ

Έστησαν παγίδα για να πιάσουν τον «καλλιτέχνη» - θαυμαστή του Τραμπ
Αστυνομία Νέας Υόρκης

Ολόκληρο τοίχο αναγκάστηκε να «χτίσει» η αστυνομία στη Νέα Υόρκη για να πιάσει έναν κατά φαντασία καλλιτέχνη ο οποίος είχε γεμίσει τους τοίχους του μετρό της πόλης με το σύνθημα #loveTrump.

Η αστυνομία επί δυο μήνες – όσο διήρκησε και η δράση του «καλλιτέχνη» δεχόταν βροχή καταγγελιών οπότε αποφάσισε να στήσει μια παγίδα που δεν θα μπορούσε να αντισταθεί: να χτίσει έναν τοίχο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του μετρό, Έντουαρντ Ντελατόρε, εξήγησε την επιχείρηση αυτή μιλώντας στους δημοσιογράφους. Όπως είπε, από τον Ιανουάριο η υπηρεσία του δεχόταν πολλά παράπονα από επιβάτες και υπαλλήλους γιατί σε έναν μεγάλο σταθμό του Μπρούκλιν κάποιος επέμενε να ζωγραφίζει το σύνθημα

Στα τέλη Φεβρουαρίου, οι αστυνομικοί βρήκαν τρόπο για να εντοπίσουν τον «καλλιτέχνη»: θα κατασκεύαζαν έναν τοίχο από κοντραπλακέ, με τέτοιο τρόπο ώστε αστυνομικοί με πολιτικά θα μπορούσαν να κρυφτούν πίσω του και να συλλάβουν τον δράστη επ' αυτοφόρω.

Στις 12 Μαρτίου, το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή, ο τοίχος υψώθηκε και τρεις ημέρες αργότερα ο γκραφιτάς υπέκυψε στον πειρασμό. Οι αστυνομικοί που τον περίμεναν, τον συνέλαβαν αμέσως.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 43 ετών, ονόματι Τζέιμι Μοντεμαράνο, ο οποίος διώκεται για πλημμέλημα.

Capture3.JPG


Αστυνομία Νέας Υόρκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ