Την έντονη λύπη της εξέφρασε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, για το ότι αναγκάστηκε να ζητήσει παράταση του Brexit, ενώ, παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους Βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία έχουν απορρίψει δύο φορές.

«Αυτή η καθυστέρηση προσωπικά με λυπεί βαθύτατα», είπε η Μέι σε δηλώσεις που έκανε από την Ντάουνινγκ Στριτ.

«Με πάθος ελπίζω ότι (σ.σ. οι βουλευτές) θα βρουν ένα τρόπο να στηρίξουν τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκα με την ΕΕ, μια συμφωνία που εκπληρώνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και είναι η καλύτερη δυνατή συμφωνία και θα συνεχίσω να εργάζομαι μέρα νύχτα για να εγγυηθώ τη στήριξη» για αυτή τη συμφωνία, πρόσθεσε.

«Ωστόσο, δεν είμαι έτοιμη να καθυστερήσω το Brexit περαιτέρω της 30ης Ιουνίου», διεμήνυσε.

Νωρίτερα σήμερα, η Μέι ζήτησε από την ΕΕ τρίμηνη παράταση του Brexit, (από την 29η Μαρτίου στην 30ή Ιουνίου) και οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν το θέμα στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

Η απάντηση στο αίτημά της – τουλάχιστον σε πρώιμο επίπεδο – της δόθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος τόνισε πως δεν αντιτίθεται σε μία παράταση της διαδικασίας, υπό αυστηρούς όρους, όμως.

Video: Οι αιτίες και οι συνέπειες του Brexit σε οικονομία, κοινωνία, διπλωματία: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!