ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί εισβάλλουν στο σπίτι οικογένειας που αρνιόταν να πάει το παιδί της στο νοσοκομείο

Αστυνομικοί εισβάλλουν στο σπίτι οικογένειας που αρνιόταν να πάει το παιδί της στο νοσοκομείο
AP/ Gene Johnson

Ένα απίστευτο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο Τσάντλερ της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν το δίχρονο αγοράκι μιας οικογένειας αρρώστησε και οι γονείς παράκουσαν τις υποδείξεις των γιατρών να το πάνε στο νοσοκομείο. Τελικά επενέβη η αστυνομία, η οποία εισέβαλε στο σπίτι της «ταμπουρωμένης» οικογένειας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας παρουσίασε υψηλό πυρετό, 40,5 βαθμούς. Τότε οι γονείς το πήγαν σε μια κλινική φυσιοπαθητικής (μορφή εναλλακτική ιατρικής). Ωστόσο οι γιατροί αρνήθηκαν να το αναλάβουν και τους συμβούλεψαν να το πάνε στο νοσοκομείο, αφού εξέφραζαν φόβους για μηνιγγίτιδα.

Οι γονείς όμως επέστρεψαν σπίτι τους και όταν ο πυρετός του μικρού Χέμπερ έπεσε λίγη ώρα αργότερα στους 38 βαθμούς, θεώρησαν ότι δεν χρειαζόταν να πάνε στο νοσοκομείο.

Παρ΄ όλα αυτά ο γιατρός που είχε εξετάσει το παιδί στην κλινική, επικοινώνησε ξανά με τη μητέρα και επέμεινε να τον πάει στο νοσοκομείο, καθώς ο κίνδυνος για τη ζωή του εξακολουθούσε να υπάρχει. Η μητέρα, όμως, αρνήθηκε πεισματικά και τότε οι υπεύθυνοι της κλινικής επικοινώνησαν με την Πρόνοια, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις Αρχές.

Οι Αρχές αποφάσισαν έτσι να επέμβουν: αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι, αλλά οι γονείς δεν τους άφησαν να μπουν μέσα, ισχυριζόμενοι ότι το παιδί δεν είχε πια πυρετό και δεν χρειαζόταν να πάει πια στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί παρέμειναν απ΄ έξω και επέμεναν, αφού άκουγαν μέσα τα παιδιά να βήχουν και έπειτα από τις αρνήσεις στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους αποφάσισαν να μπουν μέσα στο σπίτι.

Τελικά, πάνοπλοι αστυνομικοί, με αλεξίσφαιρα γιλέκα έσπασαν την πόρτα του σπιτιού, μπήκαν μέσα και άρχισαν να ερευνούν τους χώρους του σπιτιού αναζητώντας τον μικρό Χέμπερ και τα αδέρφια του. Όπως σημειώνουν στην αναφορά τους, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να εισβάλουν στο σπίτι καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του 2χρονου αγοριού, το οποίο έχριζε άμεσης ιατρικής φροντίδας.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια αναφορά, όταν οι αστυνομικοί μπήκαν τελικά στο σπίτι, βρήκαν δύο ακόμη παιδιά πέραν του Χέμπερ, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών τα οποία παρουσίαζαν τα ίδια συμπτώματα με το δίχρονο αδερφό τους, ενώ είχαν κάνει εμετό στα κρεβάτια τους.

Στο σπίτι «επικρατούσε παντού ακαταστασία», ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν και ένα πυροβόλο όπλο -το οποίο δεν είχε τοποθετηθεί σε ασφαλές σημείο- στο υπνοδωμάτιο των γονιών.

Η επιχείρηση έληξε με την απομάκρυνση και των τριών παιδιών του ζεύγους που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και πλέον έχουν τεθεί υπό την προστασία της Πρόνοιας.

Οι γονείς συνελήφθησαν αλλά δεν αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις μέχρι στιγμής, ενώ η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ