Μετά το διαζύγιό του, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος θα διατηρήσει στον έλεγχό του τον οικογενειακό "θησαυρό", αφού θα έχει τον έλεγχο των μετοχών της Amazon.

Η μέλλουσα πρώην κυρία Μπέζος, η Μακένζι Τατλ, όπως είναι το πατρικό της όνομα, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι μετά το χωρισμό τους θα του παραχωρήσει το 75% των μετοχών που έχουν από κοινού. Η ίδια θα διατηρήσει μόνο το 25% των μετοχών, εκ των οποίων μόνο το 4% είναι μετοχές της Amazon.

Η σημερινή αξία αυτού του ποσοστού των μετοχών φτάνει πάντως τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια…

Η Τατλ παραχωρεί επίσης στον Τζεφ Μπέζος όλα τα δικαιώματα ψήφου για το σύνολο των μετοχών.

Τα έγγραφα του διαζυγίου κατατέθηκαν την Πέμπτη (04/04) στο δικαστήριο, ενώ η διαδικασία αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου 3 μήνες.

Η Μακένζι Μπέζος θα παραχωρήσει επίσης όλες τις μετοχές της στην εφημερίδα Washington Post και στην εταιρεία Blue Origin.

Ο χωρισμός του ζεύγους, που ανακοινώθηκε αναπάντεχα τον περασμένο Ιανουάριο έπειτα από 25 χρόνια γάμου λόγω αποκαλύψεων για τον κρυφό δεσμό του Μπέζος με την εκρηκτική Lauren Sanchez, προκάλεσε πολλές εικασίες και ερωτηματικά για το πώς θα μοιράσει την περιουσία του, που ανέρχεται στα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η Μακένζι Τατλ γνώρισε τον Τζεφ Μπέζος το 1992, πριν εκείνος ιδρύσει την εταιρεία που έμελλε να εξελιχθεί στην "αυτοκρατορία" του διαδικτυακού εμπορίου.

Ο Μπέζος με ανάρτησή του στο Twitter ευχαρίστησε μάλιστα τη Μακένζι "για τη στήριξη και την ευγένειά της κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας".

Διαβάστε επίσης