ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: 22χρονη έπεσε από ύψος 12 μέτρων όταν ανέβηκε σε απαγορευμένο σημείο του Πανεπιστημίου

Νέα Υόρκη: 22χρονη έπεσε από ύψος 12 μέτρων όταν ανέβηκε σε απαγορευμένο σημείο του Πανεπιστημίου
Facebook

Φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Φόρνταμ της Νέας Υόρκης πέθανε το βράδυ της Κυριακής, όταν έπεσε από το καμπαναριό της σχολής, για το οποίο υπάρχει ρητή απαγόρευση να μην ανεβαίνει κανείς.

Η ομάδα φοιτητών, ανάμεσά τους και η 22χρονη Sydney Monfries, μπήκε κρυφά στο κτήριο και ανέβηκε τα σκαλιά για να φτάσει στην κορυφή ώστε να απολαύσουν τη θέα της πανεπιστημιούπολης, όπως συνηθίζουν πολλοί από τους φοιτητές.

Η Sydney έπεσε από ύψος 12 μέτρων, ένα μήνα πριν την αποφοίτησή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα του New York Times. Η νεαρή βρέθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα από την αστυνομία. Έφερε τραύματα στο κεφάλι και το σώμα της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Οι συνθήκες της πτώσης της δεν είναι ξεκάθαρες.

«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε την απώλεια κάποιου τόσο νέου και γεμάτου υποσχέσεις. Και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν την αποφοίτηση» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου σε email του προς τους σπουδαστές.

Ο πύργος είναι εκτός ορίων, αλλά δεν σταματά αρκετούς μαθητές που θέλουν να δουν τη θέα.

«Είναι κάτι σαν “παράδοση” για τους αποφοίτους το να πηγαίνουν στο πιο δημοφιλές σημείο του πανεπιστημίου» αναφέρει φοιτήτρια.

«Συνήθως ανεβαίνουν αργά το βράδυ για να πιούν και να απολαύσουν τη θέα».

Η Sydney μάλιστα είχε κοινοποιήσει ένα βίντεο από το σημείο στο Snapchat.

Μία άλλη φοιτήτρια δήλωσε στο New York Post πως «Πιστεύω ότι έκαναν αναρτήσεις στο Instagram».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ