ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Κύπρο: Βρέθηκε και δεύτερο πτώμα στο «μεταλλείο του θανάτου»

Θρίλερ στην Κύπρο: Βρέθηκε και δεύτερο πτώμα στο «μεταλλείο του θανάτου»
philenews

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με το πτώμα της 38χρονης Marry Roze από τις Φιλιππίνες που βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο στο Μιτσερό της Λευκωσίας, την ίδια ώρα που η τοπική κοινωνία περιμένει με κομμένη την ανάσα τις νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές αφού το δεύτερο πτώμα που ανασύρθηκε από το φρεάτιο δεν ανήκει στην 6χρονη Sierra, κόρη της Marry Rose, αλλά σε άγνωστη γυναίκα.

Σύμφωνα με το philenews.com, στο «μεταλλείο του θανάτου» βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου (20/04) δύτες της ΕΜΑΚ, καθώς και ισχυρή αστυνομική δύναμη και μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επιβεβαίωσε πως όντως έχει εντοπιστεί δεύτερο πτώμα στο φρεάτιο, το οποίο ωστόσο «ανήκει σε άγνωστη γυναίκα» και όχι σε κοριτσάκι.

«Προτεραιότητα είναι να αναγνωριστεί η ταυτότητα της γυναίκας», τόνισε.

Το πτώμα είναι επίσης γυμνό, όπως της Marry Rose.

Σημειώνεται ότι υπολοχαγός του Κυπριακού Στρατού, οδήγησε χθες τα μέλη της Αστυνομίας, σε περιοχή στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Ο 35χρονος φαίνεται ότι «έσπασε» τη σιωπή του κατά την πολύωρη ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε αμέσως μετά τη διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, που αποφάσισε την 8ημερη κράτησή του. Φέρεται να ομολόγησε μάλιστα πως δολοφόνησε τη μητέρα και την κόρη της, ενώ υπέδειξε στους ανακριτές δύο σημεία στα οποία έχει πετάξει το πτώμα της 6χρονης και άλλα τεκμήρια του εγκλήματος.

Οι προσπάθειες εντοπισμού της σορού της ανήλικης επικεντρώνονται σε φρεάτιο βάθους 130 μέτρων το οποίο είναι γεμάτο με νερό ως τα 100 μέτρα.

Σε αυτό το φρεάτιο βρέθηκε τυχαία η σορός της 38χρονης, καθώς οι πρόσφατες βροχές έφεραν στην επιφάνεια το πτώμα της το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης.

Το εντόπισαν δύο τουρίστες που έβγαζαν φωτογραφίες και η αναγνώριση έγινε από φίλη του θύματος, η οποία θυμήθηκε πως τα σκουλαρίκια που ακόμα ήταν κρεμασμένα στα αυτιά της 38χρονης ήταν δώρο που της είχε κάνει η ίδια.

Η επίσημη αναγνώριση θα γίνει με DNA από δείγματα που αναμένεται να σταλούν από συγγενείς της Marry Rose από τις Φιλιππίνες.

Η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται ως καθοριστική τόσο για την πορεία των ερευνών όσο και για την εμπλοκή του 35χρονου υπόπτου

Xθες βράδυ άλλωστε, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος ανέφερε ότι οι Αρχές είναι «αρκετά κοντά» στην εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Αναζητούν την κόρη

Υπενθυμίζεται ότι παιδί όπως και η μητέρα του, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη, αγνοείται από τις 5 Μαΐου 2018.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο33χρονος πατέρας της 6χρονης ο οποίος συζούσε με την άτυχη γυναίκα στην Λάρνακα, σύμφωνα με το politis.com.cy.

Ο 33χρονος ανακρίθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν παραδέχεται εμπλοκή σε διάπραξη φόνου ενώ το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

pils 1

Πηγή: politis.com.cy

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύλληψη του 33χρονου έγινε με βάση τις ενδείξεις και το γεγονός ότι φίλη της ελλείπουσας αναγνώρισε τα σκουλαρίκια που βρέθηκαν στο πτώμα.

Οι έρευνες στο χώρο του λατομείου συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ