ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: Απίστευτη ρατσιστική επίθεση εναντίον τεσσάρων μαύρων κρατούμενων σε φυλακή (vid)

Οχάιο: Απίστευτη ρατσιστική επίθεση εναντίον τεσσάρων μαύρων κρατούμενων σε φυλακή (vid)

Ένα περιστατικό απίστευτης βιαιότητας έλαβε χώρα στις φυλακές του Οχάϊο των ΗΠΑ, σε βάρος τεσσάρων μαύρων κρατουμένων. Το περιστατικό, μάλιστα, έγινε ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έκαναν τα "στραβά μάτια".

Οι τέσσερις κρατούμενοι ήταν δεμένοι με χειροπέδες σε ένα τραπέζι, όταν ένας λευκός συγκρατούμενός τους, μέλος της κλίκας της φυλακής για την υπεροχή της λευκής φυλής, τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν εκείνοι, μην μπορώντας να ξεφύγουν από τις μαχαιριές, ήταν να τρέχουν γύρω από το τραπέζι.

Τα τέσσερα θύματα κατέθεσαν μήνυση, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον δύο δεσμοφύλακες παρακολουθούσαν γελώντας από το παράθυρο μιας πόρτας, την ώρα που ο Γκρεγκ Ρέινκε εξαπέλυε την επίθεση.

Καταγγέλλουν ακόμα ότι οι δεσμοφύλακες προηγουμένως είχαν κάνει σωματικό έλεγχο μόνο στους ίδιους και όχι στον Ρέινκε, τον οποίο και άφησαν μόνο του μαζί τους.

Το βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Daily Mail είναι συγκλονιστικό: ο Ρέινκε βγάζει ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από την κάλτσα του και αρχίζει να κυνηγάει τους τέσσερις μαύρους κρατούμενους. Μετά από λίγη ώρα, ένας από αυτούς καταφέρνει να αποδεσμευθεί και ακινητοποιεί τον Ρέινκε στο έδαφος.

Μόνο τότε παρεμβαίνουν οι δεσμοφύλακες για να σταματήσουν την επίθεση, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, ακόμα και τότε καθυστέρησαν πάνω από δέκα λεπτά να φωνάξουν κάποιο νοσηλευτή να δει τα τραύματά τους.

Ο ίδιος ο Ρέινκε, ο οποίος καταδικάστηκε σε 50 χρόνια επιπλέον κάθειρξη για την επίθεση, δήλωσε ότι οι δεσμοφύλακες δεν συμμετείχαν στην επίθεση, «αλλά ούτε και την σταμάτησαν ενώ μπορούσαν». Οι ίδιοι από τη μεριά τους αρνούνται κάθε πρότερη γνώση για το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ