ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συναγερμός στο Ντέρμπι από αλλεπάλληλες εκρήξεις

Βρετανία: Συναγερμός στο Ντέρμπι από αλλεπάλληλες εκρήξεις
Twitter

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους του Ντέρμπι της Βρετανίας, μπαράζ εκρήξεων το απόγευμα της Μ. Δευτέρας (22/04), με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, κτήριο σε βιομηχανική περιοχή έχει τυλιχτεί στις φλόγες, προκαλώντας τουλάχιστον τέσσερις εκρήξεις, ενώ μαύροι καπνοί έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, καλύπτοντας τον ουρανό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πάντως αναφορές για τραυματίες, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους, αλλά και το σιδηροδρομικό σταθμό.

Οι Αρχές ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να σβήσουν την πυρκαγιά.

«Χειριζόμαστε μία πυρκαγιά σε βιομηχανικό κτίριο στο Ντέρμπι. Οι πολίτες παρακαλούνται να κλείσουν παράθυρα και πόρτες, λόγω του πυκνού καπνού στην περιοχή. Δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν», δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

«Μένω κοντά και άκουσα δύο πολύ δυνατές εκρήξεις την τελευταία ώρα. Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού έφτασε πάνω από τον κήπο μου και γίνεται όλο και μεγαλύτερο», ανέφερε από την πλευρά του κάτοικος της περιοχής.

Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ύποπτο αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ