ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος serial killer: Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Φιλιππίνων για την σοκαριστική υπόθεση

Κύπρος serial killer: Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των Φιλιππίνων για την σοκαριστική υπόθεση
AP Photo/Petros Karadjias

Το υπουργείο Εξωτερικών των Φιλιππινών εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Κύπρο. Ο 35χρονος serial killer ομολόγησε χθες, Μεγάλη Πέμπτη πως έχει σκοτώσει συνολικά επτά άτομα. Οι κυπριακές Αρχές έχουν εντοπίσει τρεις σορούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προς την Κύπρο, που εστάλη μέσω της πρεσβείας της ασιατικής χώρας στην Αθήνα, παρακολουθείται στενά η έρευνα των Αρχών για την πολύκροτη υπόθεση.

Το ΥΠΕΞ των Φιλιππινών εκφράζει την αμέριστη στήριξή τους οικογένειες των θυμάτων και τονίζει πως είχε καταγγείλει την υπόθεση εξαφάνισης των Φιλιππινέζων στις κυπριακές Αρχές και παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις.

Εκπρόσωποι της πρεσβείας βρίσκονται στην Κύπρο, σύμφωνα με το sigmalive.com, και στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μπορεί να δοθούν στις κυπριακές Αρχές δείγματα DNA ώστε να βοηθήσουν στην αναγνώριση των πτωμάτων.

«Οι τρεις Φιλιππινέζες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, είχαν δηλωθεί ελλείπουσες μεταξύ 2017-2018, με τις κυπριακές Αρχές αρχικά να πιστεύουν ότι εξαφανίστηκαν για άλλους λόγους και δεν είχαν πέσει θύματα βίαιου εγκλήματος», συμπληρώνει η ανακοίνωση και καταλήγει με την ελπίδα να εντοπιστεί η σορός της 6χρονης Sierra η μητέρα της οποίας έχει εντοπιστεί νεκρή στο φρεάτιο του Μιτσερού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ