Σάλος στην Αλαμπάμα: Επικυρώθηκε ο νόμος που απαγορεύει τις αμβλώσεις
Η κυβερνήτης της Αλαμπάμα Κέι Άιβι υπέγραψε τον νόμο που απαγορεύει την άμβλωση σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, τον πιο αυστηρό που τίθεται σε ισχύ σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την πολιτειακή Γερουσία και είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων εν μέσω των προσπαθειών πολλών αμερικανικών Πολιτειών όπου κυβερνούν Ρεπουμπλικάνοι να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το δικαίωμα στην άμβλωση.
Ο νόμος δεν προβλέπει εξαιρέσεις, ούτε καν σε περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού, παρά μόνο αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή το έμβρυο έχει κάποια «θανατηφόρα ανωμαλία». Οι γιατροί που κάνουν αμβλώσεις εξάλλου αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 10 ως 99 χρόνια.
Το κείμενο προκαλεί έντονες αντιδράσεις και οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων έχουν ήδη καταστήσει σαφές πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του νομοθετήματος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εικόνες ντροπής: Πλούσιοι Σαουδάραβες έδεσαν οικιακή βοηθό σε δέντρο επειδή ξέχασε έπιπλο στον κήπο
ΟΗΕ: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Συρία
Σφαγή στο Νίγηρα: Νεκροί 28 στρατιώτες από ενέδρα ενόπλων στα σύνορα με το Μάλι
Πάτρα: Ελεύθεροι οι ανήλικοι που χτύπησαν 12χρονο - Κατασχέθηκε το κινητό με το βίντεο
15:25
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια
15:21
Τετ α τετ Μητσοτάκη με εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων - Τι συζητήθηκε
15:17
Τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, ισότιμα στην αγορά εργασίας του τουρισμού
15:10