Συναγερμός στη Νέα Υόρκη για «απόπειρα αυτοκτονίας» μιας... κόκκινης ομπρέλας
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: AP Photo/Andrew Harnik

Μια γυναίκα έτοιμη να πηδήξει από τη στέγη ενός κτηρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην άμβλωση. Αυτό νόμισε ότι είδε μια νεαρή Νεοϋορκέζα και κάλεσε αμέσως την αστυνομία η οποία έσωσε τελικά από «βέβαιο θάνατο» μια... κόκκινη ομπρέλα!

Εδώ και μήνες, μετά το κίνημα #MeToo και την αμφισβήτηση, ιδίως στις ΗΠΑ, του δικαιώματος στην άμβλωση, πολλές γυναίκες συμμετέχουν σε διάφορες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ντυμένες με κόκκινους μανδύες. Τις ενέπνευσε η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Άτγουντ (1985), «The Handmaid’s Tale» όπου, σε ένα εφιαλτικό μέλλον, οι ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε θρησκευτική δικτατορία, οι γυναίκες είναι σκλάβες και ο βιασμός θεσμοθετημένος.

Χθες, Τρίτη έγιναν διαδηλώσεις σε πολλές αμερικανικές πόλεις, με αφορμή τους νόμους που απαγορεύουν την άμβλωση σε πολλές Πολιτείες. Αρκετές από τις συμμετέχουσες φορούσαν το κατακόκκινο «κοστούμι». 

Δεν ήταν λοιπόν παράξενο που η Κέισι Μακόρμικ νόμισε ότι είδε, γύρω στις 11 το πρωί, μια γυναίκα έτοιμη να πηδήξει από την ταράτσα ενός κτηρίου στο Μανχάταν, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η νεαρή γυναίκα κάλεσε αμέσως τις Αρχές. Δύο αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα αλλά αντί να βρουν μια απελπισμένη γυναίκα στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, έσωσαν μια κόκκινη ομπρέλα με άσπρο χερούλι.

Η ίδια η Μακόρμικ αποκάλυψε την γκάφα της, αναρτώντας δύο φωτογραφίες στο Twitter: η μία, τραβηγμένη από μεγάλη απόσταση, εικονίζει μια κόκκινη σιλουέτα, αυτό που νόμιζε ότι ήταν μια γυναίκα έτοιμη να αυτοκτονήσει. Η δεύτερη, έναν γελαστό αστυνομικό που κρατάει μια ομπρέλα.

Η ανάρτησή της έγινε viral, αποσπώντας περισσότερα από 235.000 likes μέσα σε λίγες ώρες.

Και η αστυνομία της Νέας Υόρκης σχολίασε χιουμοριστικά το πάθημα της νεαρής: «Ας είναι ευλογημένη η ομπρέλα», έγραφε το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter, παραπέμποντας επίσης στην επιτυχημένη σειρά, όπου οι «ευλογίες» δίνουν και παίρνουν.

Διαβάστε επίσης