ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες Γερμανοί youtubers «κράζουν» τη Μέρκελ και ζητούν το διασυρμό της στις ευρωεκλογές

Δεκάδες Γερμανοί youtubers «κράζουν» τη Μέρκελ και ζητούν το διασυρμό  της στις ευρωεκλογές
YouTube

Εβδομήντα Γερμανοί Υoutubers, διάσημοι στη χώρα τους, κάλεσαν μέσω ενός κοινού βίντεο που ανήρτησαν, τους συμπατριώτες τους να καταψηφίσουν στις ευρωεκλογές τα κόμματα του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Άνγκελα Μέρκελ, ο οποίος ασκεί μια πολιτική που οδηγεί στην υπερθέρμανση του πλανήτη, όπως υποστηρίζουν.

«Μην ψηφίσετε υπέρ της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) ούτε υπέρ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), μην ψηφίσετε υπέρ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) ούτε υπέρ κάποιου άλλου κόμματος που λειτουργεί τόσο λίγο υπό την έννοια της λογικής και της επιστήμης», ζητούν οι youtubers από τα εκατομμύρια των ακολούθων τους σε ένα πρωτοφανές διάβημα δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται ότι το βίντεο με το κατηγορητήριο του Γερμανού YouTuber Rezo κατά της πολιτικής του κόμματος της 'Aνγκελα Μέρκελ ξεπέρασε τα πέντε εκατομμύρια προβολές και η ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αναγκάστηκε τελικά να απαντήσει σε αυτό.

Το viral βίντεο διάρκειας 55 λεπτών που ανήρτησε στο Διαδίκτυο ο χρήστης Rezo το Σάββατο έχει τίτλο "Η καταστροφή του CDU", της κυβερνώσας από το 2005 Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.

"Οι άνθρωποι της CDU ψεύδονται, ασκούν πολιτικές αντίθετες με τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων" και "καταστρέφουν τη ζωή μας και το μέλλον μας", εξηγεί ο 26χρονος Rezo με τα μπλε μαλλιά, στο βίντεο, και επιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική για το κλίμα, την ώρα που η Γερμανία δεν έχει επιτύχει τους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο νεαρός που έχει 700.000 ακολούθους στο YouTube και 120.000 στο Twitter κατηγορεί επίσης το κεντροδεξιό κόμμα ότι οι αποφάσεις του ευνοούν τους πλούσιους, και ακόμη υπογραμμίζει την "κατάφωρη ανικανότητα" της κυβέρνησης στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και των ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ