ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν ακύρωσε ξαφνικά 39 προεκλογικές ομιλίες του στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν ακύρωσε ξαφνικά 39 προεκλογικές ομιλίες του στην Κωνσταντινούπολη
Presidential Press Service via AP, Pool

Την ακύρωση των 39 προεκλογικών του ομιλιών στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισε ο Ταγίπ Ερντογάν, μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να κερδίσει ο υποψήφιό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στις εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της απόφασης αυτής, με κύκλους του ΑΚΡ να αναφέρουν πως ήθελε να δώσει την προβολή του στον Γιλντιρίμ που διεκδικεί τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι πιθανό να ακύρωσε τις εμφανίσεις του λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει με τις ΗΠΑ όσον αφορά στην αγορά των F-35 και το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

Από την άλλη υπάρχουν και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο όπου ουσιαστικά κρίνεται το ενεργειακό μέλλον της Τουρκίας. Ο συγκεκριμένος μήνας είναι εξαιρετικά δύσκολος για τη χώρα, ενώ αναμένεται να κρίνει πολλά και προφανώς ο Ερντογάν να θέλει να ρίξει το βάρος του εκεί.

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα, θα γίνει και έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Εκεί και συζητηθεί αν θα πάει και δεύτερο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ