ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Τέξας: Δέκα νεκροί από συντριβή αεροπλάνου σε αεροδρόμιο

Τραγωδία στο Τέξας: Δέκα νεκροί από συντριβή αεροπλάνου σε αεροδρόμιο
Twitter/ @danabranham

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ιδιωτικό αεροπλάνο συνετρίβη πάνω σε κτηριακό συγκρότημα στο αεροδρόμιο Addison, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το αεροπλάνο τύπου Beechcraft BE-350 King Air είχε μόλις απογειωθεί, μεταφέροντας 10 άτομα μαζί με το πλήρωμα.

Κατά τη συντριβή του, το ιδιωτικό σκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες, με συνέπεια να μην υπάρχει κανένας τρόπος διαφυγής για τους επιβαίνοντες.

Τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία δεν έχουν γίνει γνωστά.

Video from Ian Robinson shows moments after a plane crashed into a hangar at the Addison Airport. Multiple fire units on scene @FOX4 pic.twitter.com/soGlnGLk26

— Lynnanne Nguyen (@LynnanneFOX4) 30 Ιουνίου 2019

Το δικινητήριο Beechcraft BE-350 King Air καταστράφηκε ολοσχερώς, καθώς έπιασε φωτιά μετά τη συντριβή του, ενημέρωσε η Ντάρσι Νιούζιλ, υποδιευθύντρια του αεροδρομίου, που βρίσκεται περίπου 24 χιλιόμετρα βόρεια του Ντάλας.

Σύμφωνα με την ίδια, το αεροσκάφος επρόκειτο να εκτελέσει πτήση με προορισμό τη Φλόριντα. Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στο έδαφος όταν συνετρίβη το αεροπλάνο, διευκρίνισε.

Ερευνητές του εθνικού συμβουλίου ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ αναμένεται να φθάσουν στον τόπο του δυστυχήματος για να συμμετάσχουν στην έρευνα που διενεργείται για το περιστατικό, είπε η αξιωματούχος του αεροδρομίου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ