ΚΟΣΜΟΣ

Serial killer στην Κύπρο: Στο «φως» για πρώτη φορά λήψεις από τον «υγρό τάφο» των θυμάτων

Serial killer στην Κύπρο: Στο «φως» για πρώτη φορά λήψεις από τον «υγρό τάφο» των θυμάτων
AP Photo/Petros Karadjias

Το «φως» της δημοσιότητας βλέπουν για πρώτη φορά υποβρύχιες λήψεις από τον «υγρό τάφο» ορισμένων εκ των θυμάτων του serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά.

Στη δημοσιότητα δόθηκε επίσης και ο συγκλονιστικός διάλογος που είχε με τον συντονιστή των επιχειρήσεων ο δύτης που εντόπισε το πτώμα της 6χρονης Σιέρα στη Λίμνη Μεμί.

-Άναψε κερί κι αυτή τη φορά.

-Άλλο κερί;

-Έντουαρντ;

-Έλα Πάμπο.

-Νομίζω το βρήκα.

-Το βαστάω μέσα στο χέρι μου.

-Λοιπόν, έρχεται ο Δημήτρης από εκεί

-Θα ανέβουμε σιγά σιγά πάνω, το μωρό...



Για περισσότερες από 50 ημέρες, οι δύτες της εταιρείας βουτούσαν με ειδικό εξοπλισμό και κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να εντοπίσουν και να φέρουν στην επιφάνεια και τα επτά θύματα του «Ορέστη». Οι δύτες δεν θα ξεχάσουν τη συγκλονιστική εμπειρία που είχαν, σύμφωνα με τους ίδιους.

«Έχω κι εγώ ένα παιδί 6 χρονών, τον γιο μου, οπότε καταλαβαίνετε», αναφέρει ένας από τους δύτες, ενώ για το ότι όταν βγήκε στην επιφάνεια της λίμνης, κοίταξε και σήκωσε τα χέρια του προς τον ουρανό, δήλωσε πως ήταν το μόνο που μπορούσε να κάνει εκείνη τη στιγμή.

«Μου έδωσε το παιδί στα χέρια, το έβγαλα έξω. Απλά απομακρύνθηκα. Ήταν κάτι που δεν ήθελα να δω. Τη στιγμή εκείνη ένιωσα οργή, διότι είναι απάνθρωπο αυτό που έγινε, ειδικά για τα μωρά», δήλωσε ο συντονιστής της αποστολής.



«Βρήκα το ένα παιδί. Με έκανε να νιώσω άσχημα επειδή είναι πολύ δύσκολο για εμένα να καταλάβω πώς ο δολοφόνος είναι δυνατόν να μπορέσει να κάνει αυτά τα πράγματα», ανέφερε δύτης από το Ισραήλ.

Η Σιέρα ήταν το έβδομο και μικρότερο σε ηλικία θύμα του Νίκου Μεταξά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ