Τρόμος στην Καλιφόρνια: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε φεστιβάλ τροφίμων
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων που διεξαγόταν μέσα σε πάρκο στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνια.
Ένας ύποπτος έχει συλληφθεί από την αστυνομία, όπως αναφέρει η εφημερίδα The New York Times, που επικαλείται μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης αυτής, σε απόσταση περίπου 48 χιλιομέτρων νότια του Σαν Χοσέ.
Οι πληροφορίες του Associated Press, που επικαλείται τοπικό αξιωματούχο, κάνουν λόγο για 12 τραυματίες.
Το Gilroy Garlic Festival οργανώνεται κάθε χρόνο σε μια περιοχή νότια του Σαν Χοσέ.
Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ανθρώπους που βρίσκονται στην εκδήλωση να σκορπίζουν καθώς ακούγονται εκπυρσοκροτήσεις.
«Μα τι γίνεται;» διερωτάται μια γυναίκα σε ένα από τα βίντεο. «Ποιος αρχίζει να πυροβολεί σε ένα φεστιβάλ για το σκόρδο;» απορεί.
Μία 12χρονη ανάμεσα στους τραυματίες
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο KGO-TV πως έφυγε τρέχοντας με τη 12χρονη ξαδέρφη του, η οποία τραυματίστηκε από σφαίρα.
«Είδαμε μία τρύπα στο πόδι της και έκλαιγε. Πονούσε πολύ» αναφέρει ο νεαρός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
«Να προσέχετε και να είστε ασφαλείς!», ήταν η αντίδραση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter.
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Έκανε λόγο για μια «φρικιαστική» πράξη.
Είδαν τον δράστη
Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν ο ένοπλος έχει συλληφθεί ή διαφύγει.
Ένας μάρτυρας κατέθεσε στο CNNi, πως ήταν λευκός και έβγαλε ένα όπλο, το οποίο γέμισε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.
Τραγουδιστής μπάντας που τραγουδούσε στο φεστιβάλ, σημείωσε πως είδε έναν άντρα ο οποίος φορούσε μία πράσινη μπλούζα και πυροβολούσε με κάτι που φαινόταν σαν καραμπίνα.
Όπως τόνισε ο τραγουδιστής, κάποιος φώναξε:«γιατί το κάνεις αυτό;» και τότε μία φωνή (προφανώς του ενόπλου) ακούστηκε να λέει: «γιατί είμαι πολύ θυμωμένος».
Στην εκδήλωση, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1979, εκτίθενται τρόφιμα και ποτά, γίνονται συναυλίες και διαγωνισμοί μαγειρικής.
Οργανώνεται από εθελοντές, για τους οποίους το φεστιβάλ αυτό είναι μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη καλοκαιρινή έκθεση τροφίμων του κόσμου.
SPONSORED
Νέο ρεκόρ ζέστης στη Βρετανία με 35 βαθμούς Κελσίου - Νεκροί τέσσερις έφηβοι από πνιγμό
23:59
Πονοκέφαλος στην ΕΕ για τη μείωση της στρατιωτικής συνεισφοράς των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
23:51
Ποιο ήταν το κορίτσι που παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΛΑΣ στον Αλέξη Τσίπρα
23:50
Με όπλα μαζικής καταστροφής απειλεί το Κίεβο ο πρόεδρος της ρωσικής βουλής
23:44